Un pressupost pensant en les persones

Una de les coses més important que aprova un Ple Municipal al llarg de l’any és el pressupost. En el pressupost es pot veure quins tipus de polítiques són les importants per al govern de la ciutat.

A L’Hospitalet vam aprovar en el ple de desembre el de l’any 2011, amb un import de 185,7 milions d’euros, basant-nos en 3 línies d’actuació prioritàries:

  • Enfortir la ciutat des del punt de vista econòmic. Una ciutat amb una economia forta genera riquesa i llocs de treball,  i més oportunitats per als nostres veïns.
  • Mantenir la xarxa social assegurant la cohesió social i la igualtat d’oportunitats
  • Continuar treballant en els temes de seguretat, convivència i civisme, de forma seriosa per donar tranquil·litat a la ciutadania i evitar conflictes.

És un pressupost clarament social, 2 de cada 3 euros estan destinats a polítiques dirigides directament a les persones – incrementem partides com l’atenció domiciliària, la teleassistència, les ajudes a les famílies o el transport per a discapacitats-, no incrementem la pressió fiscal i també és auster com no podia ser d’altra manera. Aquell despesa que no sigui absolutament necessària no es realitzarà, com ara els Premis bianuals Ciutat de L’Hospitalet.

Tot i la crisi continuarem incrementant la inversió a la ciutat, generant ocupació i millorant els carrers i equipaments dels barris. L’Hospitalet és un projecte que no pot descansar cap any i gràcies al bon treball realitzat en els anys anteriors que ens ha permès afrontar aquesta situació amb una economia municipal sanejada, l’any que ve podrem continuar millorant la ciutat amb projectes com l’Urban Gornal o la Llei de Barris Collblanc-La Torrassa i Florida-Pubilla Cases.

Tenim un comerç tradicional molt consolidat i un teixit empresarial fort i innovador en expansió. El BiopoL’H o el Districte Econòmic són exponent. A la plaça Europa, en menys de 2 anys, el 50% de la seva capacitat ja està ocupada per grans empreses i per empreses punteres en R+D+ i. Seguirem potenciant la promoció econòmica de la ciutat.

Són uns pressupostos que volen preparar la ciutat per al dia següent de la crisi, perquè L’Hospitalet sigui la ciutat de les oportunitats per a tots, volem que no pari de transformar-se. Perquè volem seguir fent de L’Hospitalet la millor ciutat per viure, treballar i desenvolupar l’activitat econòmica.

Un pressupost pensant en les persones was last modified: gener 5th, 2011 by Núria Marín

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>