Un inici de curs complicat

Quan arriba setembre, comença el curs escolar, enguany marcat de nou per la política de retallades del Govern central i del Govern de Catalunya. Aquest curs s’afronta amb menys recursos, menys professors i més alumnes, menys beques universitàries, increment de preus de les matrícules universitàries, menys beques per a llibres escolars… En definitiva, una reducció preocupant del suport en formació i educació per part dels governants que en tenen les competències.

Els ajuntaments no tenim gairebé competències en matèria educativa, i amb la nova reforma d’administracions públiques en tindrem menys. Em preocupa seriosament aquesta situació i el camí on ens porten.

Els centres educatius públics no només són centres formatius, són fonamentals per a la cohesió social del país i garants de la igualtat d’oportunitats per a la ciutadania. Invertir en educació és sempre invertir en el futur i en el progrés del país i de les ciutats, però per a Rajoy i Mas sembla que l’educació pública és una despesa innecessària. La davallada deliberada de recursos a l’escola pública ens porta a un perillós model de desequilibri on l’educació privada i concertada guanyen força, en lloc de l’educació pública i universal.

A L’Hospitalet, mentre ens deixin i puguem, continuarem ajudant l’escola pública perquè segueixi tenint un paper actiu i determinant a la societat. Enguany, malgrat que a L’Hospitalet hi haurà una disminució d’un milió d’euros en els ingressos que s’havia acordat amb la Generalitat, hem continuat invertint en millores en les escoles públiques de la ciutat ien els plans educatius d’entorn.

També mantindrem el conveni amb el Consell Comarcal del Barcelonès per garantir el pagament de les beques menjador dins el termini, que enguany augmentem fins a 1 milió d’euros, perquè cap infant es quedi sense dinar per qüestions econòmiques.

Cap societat sense un model educatiu potent pot aspirar a un futur d’oportunitats, i sembla que els governs espanyol i català han renunciat al fet que les pròximes generacions tinguin un bon futur.

A L’Hospitalet creiem que la formació és la millor eina per avançar cap al futur. És la clau de l’èxit cultural, social i econòmic de la nostra ciutat i del país. Educació vol dir competitivitat; educació vol dir futur.

A L’Hospitalet creiem que la formació és la millor eina per avançar cap al futur. És la clau de l’èxit cultural, social i econòmic de la nostra ciutat i del país. Educació vol dir competitivitat; educació vol dir futur.

 

Article publicat al El Far el 20/09/2013

.

Un inici de curs complicat was last modified: setembre 23rd, 2013 by Núria Marín

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>