Tres grans projectes per fer ciutat

L’Hospitalet ha canviat molt la seva fisonomia els últims anys però crec que ara no es el moment de grans projectes a la ciutat. Durant molt de temps hem anat transformant la ciutat físicament i ara, i més tenint en compte la situació econòmica, hem de posar més esforços en teixir la xarxa local i millorar els equipament existents i fer-ne de nous on facin falta, per seguir transformant socialment L’Hospitalet.

No obstant, sí que queden tres macroprojectes per fer a la ciutat i tots tres afecten al Gornal, on avui he passat bona part de dia.

El primer de tots el soterrament de les línees de rodalies.

L’Hospitalet necessita que es faci ja el soterrament de les vies de tren que travessen la nostra ciutat i històricament han separat els nostres barris. La nostra ciutat no pot esperar que projectes de ciutat i de país com aquest quedin encallats, sense data d’execució.

Continuaré treballant amb dos objectius, aconseguir que el Ministeri de Foment realitzi aquesta obra amb una fórmula de finançament adequada i, al mateix temps, encapçalar el compromís polític i social de L’Hospitalet per treballar des del consens i la unitat de tots, entitats ciutadanes, partits polítics i sindicats, per alliberar la nostra ciutat de les vies que ens separen.

L’Hospitalet ha de fer sentir una sola veu per aconseguir el que ens mereixem. Hem lluitat molt perquè ara posem en risc el que ja és nostre, aquest futur més proper d’una ciutat sense vies que ens separin. Sabem que el Ministeri de Foment entén les nostres raons, ara cal que es resolgui la part financera.

En cas que des del Ministeri de Foment no es trobés viabilitat econòmica a curt termini per executar les obres, la situació que hi ha on es trobem caldrà arreglar-la amb urgència. Exigiré al Ministeri que resolgui els problemes d’accés que pateixen els veïns del Gornal i de Bellvitge, i faci totes les actuacions que calgui per eliminar les barreres arquitectòniques

No ens volem esperar més, L’Hospitalet és una ciutat de primera i volem i exigim que se’ns escolti i s’atenguin les nostres peticions. Ja hem esperat massa, avui malauradament ja no hi ha ningú que recordi un L’Hospitalet sense vies travessant i aïllant barris i gent.

Volem que la ciutadania pugui gaudir de bons transports, però també de bones comunicacions per desplaçar-se a peu i amb comoditat d’un barri a un altre. Jo em comprometo a fer-ho realitat

Una vegada s’hagi fet el soterrament del vial de la línea de Vilanova,podem continuar amb la transformació de la Granvia fins guanyar de nou el riu que dona nom a la nostra ciutat.

És un projecte ambiciós però necessari per a barris com Gornal o Bellvitge. Porten sofrint l’autopista tota la vida. Ja és hora que puguin gaudir d’una avinguda on l’important siguin les persones i no els cotxes.

La remodelació d’aquest tram de la Granvia permetrà al hora millorar els accessos a peu del dos grans hospitals que tenim a la ciutat: Bellvitge i Durans y Reynals.

Aquests hospitals son peça clau per al projecte BiopoLH. Amb el soterrament podrem començar a desenvolupar totes les potencialitats d’aquest parc de recerca biosanitària.

El BiopoLH és l’aposta per la recerca, desenvolupament i innovació que fa L’Hospitalet. El HUBc de la Universitat de Barcelona on el BiopoLH i el IDIBELL són peces claus són ja la 30º potencia mundial en recerca científica. Imagineu-vos on estarem quan el projecte del BiopoLH estigui més desenvolupat.

Tenim tots els requisits per ser una referència a nivell europeu. La immillorable localització de la ciutat i els mitjans de transports, el Districte Econòmic i la Fira, dos hospitals de referència, les facultats de medicina i infermeria i el terreny i la predisposició de les empreses per assentar-se en el nostre municipi.

Hi ha la previsió que al voltant del BiopoLH treballin entre 4.000 i 6.000 persones. Aquest és un dels retorns que aquest projecte farà directament cap a la ciutat.

Tres grans projectes de ciutat que sens dubte faran prosperar i millorar la qualitat de vida als ciutadans de L’Hospitalet

 

Tres grans projectes per fer ciutat was last modified: maig 9th, 2011 by Núria Marín

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>