Treballem per accelerar el soterrament de les vies.

Aquest matí he estat reunida amb Víctor Morlán, Secretari d’Estat de Planificació i Infraestructures del Ministeri de Foment, per parlar del soterrament de les línies del tren de Vilanova i Vilafranca a l’Hospitalet.

Per a mi aquesta qüestió és un tema d’enorme importància. No només estem parlant que són necessàries per continuar avançant en dos grans projectes per a L’Hospitalet i Catalunya com són l’Estació Central de la Torrassa, on s’ajuntarà la L1 i L9 del metro amb les dues línies de Rodalies, i la continuació de la transformació de la Granvia fins a arribar al riu i el desenvolupament urbanístic del BiopoLH.

Parlem de més coses. Aquestes vies de tren són un gran mur que trenca la ciutat, ens separa entre nord i sud i la seva eliminació millorarà la comunicació a la ciutat. La seva eliminació alliberarà un espai que tots i totes guanyarem.

El Secretari d’Estat és conscient de la importància que té l’eliminació d’aquestes barreres, no només per a la nostra ciutat, sinó també per a tota l’àrea metropolitana. L’obra no està aturada, segueix sent per al Ministeri un projecte important però el seu elevat cost global, de 413 milions d’euros, amb la situació econòmica actual fa inviable que l’Estat la pugui assumir avui en els seus pressupostos.

Davant representants veïnals, Víctor Morlán s’ha compromès a buscar altres vies de finançament amb la Generalitat on també hi pugui haver capital privat.

Per a L’Hospitalet és important que es dediquin a aquest projecte tots els esforços necessaris, i des de l’Ajuntament col · laborarem en tot el que ens sigui possible per poder acabar amb aquestes barreres.

Malgrat les bones intencions que ha transmès Victor Morlán, sóc conscient de les dificultats econòmiques que tots i totes estem passant, administracions públiques incloses. Si no és possible executar l’obra a curt termini, avui el Ministeri de Foment s’ha compromès ha estudiar la realització de les obres de millora en l’accés de l’Estació de Bellvitge, tal com demanaven els veïns.

Seguiré treballant per aconseguir-ho. L’Hospitalet s’ho mereix.

Treballem per accelerar el soterrament de les vies. was last modified: febrer 1st, 2011 by Núria Marín

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>