Tot per les famílies, Tot per L’Hospitalet

Avui és el dia internacional de la família i hem organitzat una festa pels nens i nenes de L’Hospitalet a la Plaça Francesc Macià.

Ara quan estem travessant moments de dificultats econòmiques, és quan més falta fa estar al costat de les persones. Nosaltres volem continuar treballant per evitar que cap persona pugui caure xarxa social que hem teixit amb l’esforç de tothom.

Per això vull continuant fent polítiques per ajudar a qui més ho necessita, per ajudar a les famílies. Els últims anys hem destinat dos de cada tres euros a polítiques adreçades a les persones i així ho continuarem fent.

Volem posar la ciutat al servei de les persones, I això implica necessariament disposar d’oportunitats, en condicions d’igualtat.

Entenem que l’objectiu de les polítiques de benestar són les persones i les seves famílies, considerades des de la diversitat de la seva composició i característiques.

Apostem per polítiques que millorin la qualitat de vida i els espais relacionals, així com facilitar i recolzar la tasca que fan en la cura dels infants, en l’educació dels més joves, en l’estima a la gent gran i en l’atenció amb els familiars que necessiten d’una atenció especial.

La formació en valors i l’aprenentatge comença de ben petits. Per això impulsarem més mesures i serveis de suport a les famílies amb infants petits, i seguirem creant la millor xarxa d’escoles bressol públiques.

Ara hi han 6 bressols municipals en funcionament, 4 inaugurades en aquest mandat i el meu  compromís és fer-ne 4 més el proper mandat: seran les de Sant Josep, Bellvitge, el Centre i Collblanc.

Volem continuar la lluita per la igualtat entre homes i dones. Aquest ha de ser un compromís de tota la societat. En la vida local aquesta lluita adquireix un especial significat, ja que és en allò quotidià, en la proximitat de les relacions de convivència personal, familiar i veïnal, on s’expressa amb més intensitat l’existència de desigualtats i on s’assoleixen els avanços més significatius.

També en aquest aspecte som conscients de la importància del treball que cal fer per avançar en la igualtat i fer efectius els drets de les dones i la lluita contra tota forma de discriminació. La rehabilitació i trasllat del Centre d’Atenció integral a la Dona, a Can Colom, molt a prop d’aquí és bona mostra d’aquest compromís.

Encara queda molt per fer en la igualtat laboral i en la participació social, en compartir responsabilitats domèstiques i familiars, en la conciliació de la vida familiar i laboral… En tots aquests aspectes, volem redoblar els esforços, amb serveis i programes eficaços.

L’Hospitalet s’ha construït gràcies a l’esforç de moltes famílies, de moltes persones. Em comprometo a estar al vostre costat, a ajudar-vos a cuidar del més petits, dels més grans i d’aquelles persones que necessiten una atenció especial.

L’Hospitalet és una gran família i em comprometo a tenir cura de tots el membres d’aquesta gran ciutat.

 

Us deixo l’enllaç al tríptic amb algunes de les nostres propostes sobre polítiques d’ajuda a les famílies, igualtat i conciliació.

 

Tot per les famílies, Tot per L’Hospitalet was last modified: maig 15th, 2011 by Núria Marín

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>