Tot per la Cultura, Tot per L’Hospitalet

Ahir vaig estar menjant unes migues al parc de les Planes, parlant i saludant els amics de les entitats de cultura popular i tradicional  de la ciutat i amb molts ciutadans i ciutadanes que es van acostar a gaudir de la petita festa que vam organitzar.

L’Hospitalet, en tant que ciutat plural, ha sabut sempre integrar persones de diferents procedències, amb tradicions, devocions i realitats diverses. Aquesta és, sens dubte, la riquesa i el valor de la ciutat i de la nostra ciutadania. Una pluralitat que es plasma en l’existència de diferents entitats que tant aporten a la cultura de la nostra ciutat..

Nosaltres entenem la cultura com un bé i patrimoni de tots i totes i com un element clau en el desenvolupament de les persones. És important que aquesta, en les seves diferents formes, pugui arribar a tothom i tothom es senti inclòs en l’oferta existent.

La cultura porta implícita la generació de valors socials, per això procuraré que tothom tingui accés individual a ella.

Considero que ara és el moment d’anar més enllà i donar més protagonisme a les persones del municipi en el desenvolupament de les seves capacitats fent d’aquest un senyal d’identitat i suport per activar tot el potencial creatiu de la nostra societat.

Cal mantenir la protecció del nostre patrimoni cultural i posar-lo en relleu. És l’hora de posar-ho en valor i obrir-lo més a la ciutadania perquè el gaudeixi plenament.

Continuarem apostant per la realitat cultural metropolitana i L’Hospitalet ha d’estar present en els festivals i circuits culturals de primer ordre, per seguir situant la nostra ciutat en les xarxes culturals nacionals, fent especial esment a les iniciatives que potenciïn la producció dels nostres joves creadors. Per això, en la mateixa tasca feta amb les biblioteques fins ara,  continuarem millorant els equipaments, obrint-los a la ciutadania i fent-los més properes i que responguin a les seves necessitats.

D’altra banda, creiem en un model d’oci i cultura de qualitat que no es basi en el consumisme, sinó que fomenti i desenvolupi el seu esperit crític i participatiu. Per això hem de continuar donant suport a diferents agents socials privats que fan de la cultura la seva bandera i amb la seva programació cultural, complementen l’oferta pública.

 

Us deixo l’enllaç al tríptic amb algunes propostes sobre Cultura

 

 

Tot per la Cultura, Tot per L’Hospitalet was last modified: maig 9th, 2011 by Núria Marín

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>