Tot per la convivència i el civisme, Tot per L’Hospitalet

Tot i destinar més diners que mai a millorar la seguretat, tot i tenir un índex de delictes per sota de la mitjana de l’àrea metropolitana, nosaltres no estem satisfets. No estem satisfets perquè en aquesta ciutat hi ha gent que se sent insegura. I nosaltres volem combatre aquesta percepció d’inseguretat, i volem tenir barris tranquils, ordenats i segurs.

En els últims anys hem recuperat el model d’espai públic obert al servei de la gent, de qualitat, que permet la interacció entre les persones i ofereix un marc per aprofitar les possibilitats d’una ciutat amb molta vida. Hem treballat molt aquest anys per dignificar-lo, perquè l’espai públic per a nosaltres esdevingui un espai privilegiat per gaudir la plena ciutadania de qualsevol veí o veïna.

Volem aconseguir una societat més cívica, justa i solidària, i per això actuarem amb fermesa amb els  comportaments que trenquen la convivència, tot insistint en la responsabilitat cívica de tots i totes.

Serem inflexibles amb l’incivisme i implicarem tothom en la lluita contra aquestes actituds que afecten a la convivència i generen sentiments d’intolerància i d’inseguretat.

Millorarem l’eficiència de la policia amb més efectius i millor coordinació dels diferents cossos policials. El nostre model és una policia de proximitat que actuï prop dels ciutadans i dels comerços i que faci una tasca preventiva. La seguretat l’entenem com la garant de les llibertats en l’espai públic i treballarem per preservar la tranquil·litat de tothom, als barris, als carrers i a les escales de veïns.

En aquest àmbit, continuarem potenciant la figura dels mediadors comunitaris, eina essencial per prevenir i resoldre els conflictes veïnals.

Una demanda que sorgeix amb força de la societat és la de recuperar aquests valors de convivència positiva. Volem liderar el reforçament dels valors de la convivència cívica. El respecte per les normes, la cura dels espais col·lectius, el respecte als drets dels altres, la reducció dels sorolls, el manteniment i la neteja són objectius a assolir.

El nostre model és clar. A la ciutat tots tenim drets i alhora tenim deures que tothom, sense excepció, hem de complir, deures necessaris perquè la ciutat continuï funcionant i sigui un exemple de bona convivència. Em comprometo a aplicar amb fermesa totes les eines que tingui a l’abast contra aquelles persones que no tinguin com a seus els valors del civisme, els valors de la nostra ciutat.

Jo vull que L’Hospitalet sigui exemple de tota l’àrea metropolitana de bona convivència i civisme. No dubteu que faré tots els esforços que calgui per aconseguir-ho.

 

Us deixo enllaç al tríptic amb algunes propostes sobre convivència i civisme

Tot per la convivència i el civisme, Tot per L’Hospitalet was last modified: maig 10th, 2011 by Núria Marín

2 thoughts on “Tot per la convivència i el civisme, Tot per L’Hospitalet”

  1. Miguel Lopez Burgueño

    Desde hace varios años tengo unos vecinos con perros en la terraza contigua a la mia, estos perros estan solos todo el dia en la terraza, no los sacan a la calle y se hacen todas las necesidades en la dicha terraza, tengo olores, moscas etc. Pero lo mas molesto es que estan todo el dia ladrando, he llamado a la guardia urbana un monton de veces, y dicen que no pueden hacer nada, los he denunciado y nada. Estos vecinos me han amenazado con reventarme la cabeza, me han insultado , me han llamado maricona porque no he bajado a la calle a pelear con ellos, un dia incluso me agredieron y un sinfin de cosas mas. Estos ultimos 4 años tanto mi padre como mi madre han enfermaron, y fallecieron mi madre despues de luchar contra un maldito cancer, y yo en 30 años trabajando tuve que coger la baja por agotamiento, estres y depresion, mi madre estaba totalmente dependiente de mi pues no temos mas familia directa y al final tuve que ingresarla en un hospital socio-sanitario, bueno no me extiendo mas con este tema, el caso es que la propaganda y todo esto esta muy bien si resuelven los problemas pero no es asi en mi caso, y mientras unas personas mayores y enfermas tienen que pasar un infierno por culpa de unos ……..nadie hace nada y nos dejan solamente para votar cuando toque y pagar impuestos. Si alguien lee esto que sepa que hace tiempo que pase mi limite, Si alguien se pone en contacto conmigo lo agradeceria, pues de seguir asi en lugar de trabajar y pagar mis impuestos, sera el estado el que se haga cargo de mi. Atentamente Miguel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>