Tot per l’ocupació, tot per L’Hospitalet

La crisi malauradament marca les nostres agendes, per això sortir de la crisi és una de les meves prioritats. Nosaltres proposem un programa on el més important són les persones i el seu benestar per això l’ocupació de qualitat també està en la nostra agenda com una fita important.

L’Hospitalet és ciutat de treballadors i treballadores, que s’ha fet a si mateixa. Sabem el que costen les transformacions, les millores, perquè ningú no ens ha regalat res mai. I ben orgullosos estem del que hem aconseguit, de la ciutat que tenim. Hem lluitat molt per  aconseguir-ho i diumenge ens juguem seguir avançant cap un futur de progrés o donar passos enrere.

Hem viscut altres èpoques complicades, com la que ens toca viure ara. Però de la mateixa manera que ens en vam sortir d’aquelles situació també ens en sortirem ara, i en sortirem més forts.

Tenim la gran  possibilitat històrica d’emprendre grans reptes reals, de poder complir grans somnis que comencen a fer-se realitat. El Districte Econòmic és el motor econòmic de L’Hospitalet i de Catalunya; ja és una realitat, generarà prop de 22.000 llocs de treball i són un exemple del que som capaços de fer.

O el BiopoL’H,  un parc científic, docent, sanitari i empresarial. Una aposta per la innovació i per la investigació en l’àmbit de la salut. El BiopoL’H generarà entre 4.000 i 6.000 llocs de feina i pot significar per L’Hospitalet un impuls com el que al seu dia va ser la factoria de SEAT a la Zona Franca.

Estem parlant de més de 25.000 llocs de feina a la ciutat.

Són temps difícil per a tothom, sobretot per a moltes famílies i això és el que em preocupa. Tots som conscients que cap ajuntament és el causant de la crisi ni de l’atur però des de la política local, des de la política de proximitat podem fer mesures per contribuir a sortir-ne més aviat. Així ho entenem a L’Hospitalet i així ho venim fent.

Els nostres gran projectes per a la creació d’ocupació són el BiopoLH i el Districte Econòmic, a l’eix de la Granvia i la Fira de Barcelona Granvia LH. Però la importància pel meu projecte és fer xarxa amb el teixit industrial, de serveis i d’emprenedors existent a la ciutat. Cal fer que aquestes noves empreses treballin amb les existents, fent que tot el teixit econòmic de L’Hospitalet es beneficiï de les sinèrgies que s’estan creant al voltant de la nostra ciutat. Cal consolidar les pimes de la ciutat, cal consolidar i fer créixer l’ocupació en aquestes empreses.

A la ciutat s’han fet bé les coses. Ara quan més falta fa estem en condicions de generar i atreure ocupació. Som un dels pols d’atracció econòmica més importants de Catalunya. Ara som centralitat a l’àrea metropolitana.

Tenim a la ciutat de L’Hospitalet empreses que han incorporat aquest valor en la seva política, i que avui són referents en els seus sectors. En aquest context de nou model econòmic, volem continuar desenvolupant un model que incorpori la recerca, la innovació i el desenvolupament no només al sector empresarial, sinó al conjunt de la ciutat.

Un escenari on la formació dels nostres treballadors i treballadores serà clau. Les nostres polítiques econòmiques són, per tant, inseparables de les nostres propostes sobre educació i formació.

Però l’ocupació a L’Hospitalet va molt més enllà de les empreses tradicionals.

Volem un L’Hospitalet emprenedor. Per això és necessari integrar la ciutadania i amb especial interès la nostra joventut dins d’una cultura emprenedora, que trenqui amb la idea que ser emprenedor és cosa exclusiva de gent amb molts recursos econòmics, una cultura que recolzi aquelles idees de negoci i les persones que estiguin interessades a desenvolupar algun tipus de projecte empresarial i generar ocupació.

L’Hospitalet és una ciutat gran, la segona de Catalunya, però jo estic convençuda que es pot governar des de la proximitat, des de el barris i amb contacte directe a la gent.

El comerç de proximitat i els mercats són els elements que vertebren l’activitat ciutadana i són el principal motor econòmic als barris, i per això volem adreçar-li tota la nostra atenció fent-los costat, ja que en aquests moments de dificultats són generadors d’ocupació.

Sé que són moments difícils, que hi ha ciutadans que ho esteu passant malament, però el que tinc clar que els treballadors i treballadores de L’Hospitalet no són els que teniu que pagar aquesta crisi, perquè vosaltres sou els que menys culpa teniu. No dubteu que faré tot el possible per que la situació econòmica i laboral a la ciutat millori.

 

Us deixo l’enllaç al tríptic amb algunes de les nostres propostes sobre ocupació i promoció econòmica.

Tot per l’ocupació, tot per L’Hospitalet was last modified: maig 19th, 2011 by Núria Marín

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>