Tot per l’esport, Tot per L’Hospitalet

Aquesta tarda el poliesportiu del Centre donava goig veure’l ple de gent que s’estima l’esport a L’Hospitalet. També és un símbol de com la ciutat ha avançat en aquest àmbit, amb nous poliesportius com el de Sanfeliu, millores com les de les piscines municipals o amb la remodelació de camps de futbol amb gespa artificial o el nou camp de futbol de Santa Eulàlia.

L’Hospitalet es caracteritza per ser una ciutat obrera, lluitadora, on mai ens han regalat res i ens sentim molt orgullosos de ser com som. Però també ens caracteritzem pel nostre amor a l’esport, molt sovint passional. El teixit associatiu d’aquest àmbit és una bona mostra, i la frenètica activitat de qualsevol cap de setmana també.

Per mi l’esport és una eina fonamental per a l’educació en valors i la integració. L’esport és ple de valors positius, i aporta salut i benestar. Facilita a moltes persones la participació en associacions i vertebra la vida social dels barris de la nostra ciutat. Per tant, l’esport constitueix un marc ideal per a l’exercici de la ciutadania.

Esport i ciutadania són dos conceptes lligats i d’aquí la gran importància que té per mi continuar potenciant-lo. Per això vull continuar  treballant per augmentar la gent que de forma habitual practiquen esport a les instal·lacions municipals o a les entitats. És necessari continuar donant una oferta esportiva de quantitat i sobretot de qualitat.

Les noves infraestructures creades, la millora de les actuals i les que es faran en un futur proper, com els nous poliesportius al Gasòmetre de Santa Eulàlia o el del Gornal, que fa unes setmanes vaig posar la primera pedra, han de possibilitar que més ciutadans i ciutadanes del L’Hospitalet, de totes les edats, s’incorporin a una pràctica esportiva continuada i així millorin els seus hàbits de vida saludables.

Aquí també cal fer una important tasca de recolzament a l’esport femení i també impulsar que les persones amb discapacitats, física o psíquica, facin esport en les nostres instal·lacions municipals. L’esport aporta salut, estar en plena forma i l’oportunitat de compartir esport i espais amb tothom. Perquè l’esport també té aquest component de trobada i socialització que m’agrada remarcar.

L’esport com deia és una escola de ciutadania, per això cal seguir recolzant la tasca que fa el Consell Esportiu potenciant l’esport en edat escolar i la dinamització de l’esport de lleure. Volem millorar la formació de la gent que treballa diàriament amb la canalla, tècnics, arbitres, entrenadors… Com més preparats estiguem millors resultats en traurem com a societat

Crec fermament en l’esport per a tothom i volem el lliure accés a la pràctica esportiva sense limitació per raons d’edat, sexe, condicions socioeconòmiques o físiques sigui una realitat.

Per fer-ho seguirem treballant de la mà i recolzant les entitats esportives, les grans dinamitzadores de l’esport de la ciutat,  perquè plegats millorem la xarxa d’oferta esportiva a la ciutat. Vull elaborar el Pla Director de l’Esport a la Ciutat, amb la voluntat de planificar el creixement i el desenvolupament del sistema esportiu local durant els propers 8 anys.

I en aquesta tasca necessito a tothom al meu costat perquè plegats, continuem fent de L’Hospitalet una ciutat saludable, que practica i s’estima l’esport.

 

Us deixo l’enllaç al tríptic amb algunes de les nostres propostes sobre esport.

Tot per l’esport, Tot per L’Hospitalet was last modified: maig 16th, 2011 by Núria Marín

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>