Tot per l’educació, Tot per L’Hospitalet

L’educació és un dels pilars primordials per contribuir al progrés de la nostra societat. Educar no és només transmetre coneixements sinó valors, actituds. És el factor clau per aconseguir el ple desenvolupament personal de la ciutadania, i un factor decisiu per aconseguir la cohesió social i la igualtat d’oportunitats.

L’educació és un dret fonamental, que s’ha de poder exercir al llarg de totes les etapes de la vida i és l’eina imprescindible per donar resposta als importants reptes socials i econòmics del nostre municipi, de present i de futur.

Per això, i perquè considero que només amb uns ciutadans amb una millor formació podrem afrontar el futur i sortir de la crisi reforçats, la formació és una prioritat en el meu projecte de ciutat.

El meu compromís amb l’educació es pot constatar amb fets. En el període 2008-2011, s’han invertit en actuacions realitzades en matèria educativa més de 62 milions d’euros a la ciutat, una xifra històrica.

La formació en valors i l’aprenentatge comença de ben petits. Per això impulsarem més mesures i serveis de suport a les famílies amb infants petits, i seguirem creant la millor xarxa d’escoles bressol públiques.

Amb aquesta voluntat continuarem fent escoles bressol amb l’objectiu que cada barri pugui comptar amb una escola bressol municipal. Ara hi ha 6 bressols municipals en funcionament, 4 inaugurades en aquest mandat.

El nostre compromís és fer-ne 4 més el proper mandat: seran les de Sant Josep, Bellvitge, Collblanc i el Centre.

Les polítiques d’educació han de servir per millorar les oportunitats dels nostres infants i joves, perquè el futur ens el juguem a l’escola. Continuarem treballant, colze a colze amb la comunitat educativa, per garantir l’èxit del sistema educatiu en el seu conjunt. Urgeix reduir els percentatges d’alumnes que no aproven l’educació bàsica o que abandonen de manera prematura la formació postobligatòria.

Exigirem al Govern de la Generalitat que compleixi el compromís de construir les dues noves escoles: l’escola Paco Candel a Santa Eulàlia i l’Ernest Lluch a Collblanc-La Torrassa, i que també porti a terme la remodelació de diverses escoles construïdes als anys 70.

El nostre municipi és un agent educatiu per ell mateix. Continuarem treballant per fer de L’Hospitalet una ciutat educadora transmissora de valors que ens defineixen com a col·lectiu.

Pensem que les escoles i instituts (patis, gimnasos, aules polivalents…) han de ser veritables equipaments municipals. Seguirem treballant per dotar-los d’un ús social divers, tant pels infants fora d’horari lectiu, com per l’ús del teixit associatiu ciutadà.

La formació és un procés essencial al llarg de la vida. Estem segurs que les persones més formades tindran millors oportunitats i la nostra ciutat en sortirà beneficiada en el seu conjunt. Nosaltres apostem per l’economia del talent i de la innovació. La formació ens permetrà avançar cap a una nova economia sòlida i sostenible.

Volem apostar per una formació professional diversificada i, al mateix temps, per intensificar la relació amb el món universitari. Incorporarem com a eixos estratègics de la formació professional reglada i ocupacional dos models integrals: un al voltant de la sanitat, vinculat al projecte BiopoL’H; i un segon al voltant l’esport, vinculat al Centre Formatiu del Gornal.

Les nostres polítiques econòmiques són, per tant, inseparables de les nostres propostes sobre educació i formació.

Cal una especial atenció a les persones que no han acabat amb èxit els estudis obligatoris. Donarem més impuls als programes conjunts entre administracions i empreses per ajudar els joves a entrar al mercat de treball i els treballadors i treballadores per mantenir la seva feina.

En la nostra aposta per millorar la formació i en l’avenç cap a la nova economia de la recerca, el desenvolupament i la innovació, volem ampliar la col·laboració amb les universitat i millorar i ampliar els estudis universitaris que es realitzen a L’Hospitalet. Per això treballem per fer de l’entorn de Bellvitge una veritable àrea del coneixement en temes sanitaris.

Millorar la formació vol dir més oferta formativa, de més qualitat, bons professionals i millors instal·lacions per poder desenvolupar-la.

 

Us deixo l’enllaç al tríptic amb algunes de les nostres propostes sobre educació

 

Tot per l’educació, Tot per L’Hospitalet was last modified: maig 13th, 2011 by Núria Marín

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>