Sobre mi

Vaig néixer a L’Hospitalet l’any 1963, el mateix any que Martin Luther King, Jr. va pronunciar el discurs “I have a dream” (‘tinc un somni’), la qual cosa potser va ser una premonició, perquè sóc somiadora i optimista, alhora que realista, exigent i gens conformista.

El meu somni és tan noble com el de Luther King: que tots els homes i totes les dones, independentment de la seva procedència, puguin coexistir harmoniosament com a iguals. El meu somni, pel qual treballo amb la màxima dedicació, il·lusió i entusiasme és fer un L’Hospitalet millor, on tots els habitants tinguin les mateixes oportunitats i un futur ple d’esperança per a ells i, sobretot, per als seus fills.

M’agrada compartir-ho tot amb qui més estimo, el meu marit, la meva família i els meus amics, bones estones de passeig, de conversa, de diversió… I una altra de les coses que més estimo són els valors nobles i progressistes que representa el Partit dels Socialistes de Catalunya: la llibertat, la solidaritat, la igualtat i la justícia. Però, sobretot, estimo la meva ciutat, L’Hospitalet, la ciutat que em va donar la possibilitat de conèixer i gaudir tot l’anterior.

Vaig néixer al barri de la Torrassa i segueixo vivint-hi perquè m’hi sento molt a gust. És on he viscut sempre, on tinc les meves arrels, els meus records i on m’agrada ser, amb la meva gent.

Recordo els jocs de la meva infantesa a la plaça Espanyola, els anys d’estudi amb els companys de l’Acadèmia Cultura i els dissabtes al matí, quan acompanyava la meva mare a comprar al Mercat de Collblanc. Tampoc no oblido les tardes de cinema al Continental o al Romero. Suposo que va ser una infància molt semblant a la de la resta de nens i nenes de pares de classe treballadora d’aquella època.

Segurament, l’època més transcendental de la meva vida va ser a l’institut, al de Bellvitge. El fet d’haver de sortir del meu barri em va permetre conèixer L’Hospitalet. Llavors teníem uns barris amb moltes necessitats. Va ser el moment en què vaig decidir comprometre’m amb la societat i la meva ciutat. Era el moment de participar-hi i implicar-s’hi. Vaig prendre consciència dels importants dèficits que tenia L’Hospitalet i va ser quan vaig començar a interessar-me per la política com a eina per transformar i millorar la meva ciutat i la societat en què vivim i facilitar la vida de les persones.

Vaig compaginar els estudis de ciències econòmiques amb la meva gran vocació: la política. Vaig entrar a militar a la Joventut Socialista de Catalunya, on vaig conèixer el meu marit, i posteriorment, des del 81, al PSC, on actualment sóc la primera secretària de la federació de L’Hospitalet. En aquests anys, va començar el meu compromís actiu i ferm amb la meva ciutat, que amb el temps ha estat determinant i que avui és plenament vigent.

La política és una vocació i no una professió. És molta la dedicació que requereix. De fet, la meva vida està plenament dedicada a l’acció política, i sempre amb vocació de servei públic. Penso que és aquesta vocació de treballar per als altres i per a la meva ciutat i la capacitat de canviar les coses per millorar i ajudar a escriure el futur el que em dóna energia per dedicar el meu temps i la meva vida a la política.

Vaig entrar a treballar a l’Ajuntament de L’Hospitalet com a funcionària l’any 1985, on em vaig fer càrrec de la direcció del Mercat Municipal de Santa Eulàlia. Aquí vaig poder comprovar en primera persona l’important que és per a la ciutat els mercats i el petit comerç, el veritable cor econòmic de L’Hospitalet.

Des del 1995 sóc regidora de l’Ajuntament de L’Hospitalet. En el primer mandat, Celestino Corbacho, llavors alcalde, em va fer responsable de l’Àrea d’Hisenda i de la Regidoria del Districte de Collblanc-la Torrassa, cosa que em va permetre conèixer de primera mà els problemes i les inquietuds dels meus veïns.

Després de les eleccions municipals de 1999, em van nomenar primera tinenta d’alcalde i vaig assumir la responsabilitat de l’Àrea d’Economia i Hisenda, que vaig mantenir, juntament amb l’Àrea de Coordinació i Planificació, fins que el 19 d’abril de 2008 vaig ser nomenada alcaldessa de la ciutat.

Com a filla de L’Hospitalet, ocupar el càrrec d’alcaldessa de la meva ciutat m’omple d’orgull i, sobretot, de la responsabilitat de ser capaç de tornar a L’Hospitalet el que m’ha donat aquests anys. M’agrada viatjar, descobrir cultures i llocs nous, però com més viatjo, més convençuda estic que L’Hospitalet és la millor ciutat per viure-hi, per compartir amb la gent i per continuar treballant al costat de tots aquells que, com jo, volem seguir la nostra ciutat.

Sobre mi was last modified: febrer 10th, 2015 by Núria Marín