Segueix la transformació a Collblanc i La Torrassa

 

Ahir a la tarda vam fer l’acte de cloenda del Pla Integral Collblanc-Torrassa. Ara podem veure la culminació d’un treball intens, plural i compartit que hem fet en un petit territori d’1,5 km2 d’extensió, on vivim 50.000 veïns i veïnes. I ha estat possible gràcies a la inversió de 95 milions d’euros que han servit per fer més de 80 actuacions en aquesta zona.

Aquests és un bon exemple per reivindicar les polítiques públiques, negociades i consensuades, com un instrument imprescindible per al manteniment i l’enfortiment de la cohesió social als nostres barris.

Els veïns de tota la vida hem vist aquesta transformació en el dia a dia. Més de 80 projectes són molts i ho hem aconseguit. Vaig implicar-me en aquest pla integral quan era regidora del barri i ara el finalitzem com a alcaldessa. Em sento molt satisfeta perquè hem fet projectes que han anat des de l’esponjament i la renovació urbana que tanta falta li feia al barri,  fins la supressió de barreres arquitectòniques i la millora de la cohesió social.

Però, si he de destacar alguns d’aquests projectes, us haig de dir que dels que estic més satisfeta són dels programes socials: els programes que les persones –sobretot, grans, infants i persones en atur– han rebut directament.

El Pla educatiu d’entorn, el programa Clau, el Camí escolar segur, els programes de formació ocupacional i els de salut… Aquests programes que fan incidència en els col·lectius més desafavorits o amb algunes dificultats específiques.

Però això és present i passat. I el futur torna a començar. I tant és així que volem que l’actuació a Collblanc i la Torrassa tingui continuïtat. El següent serà el Cinema Romero i Torre Barrina, al Parc de la Marquesa.  Ben aviat el convertirem en un equipament de lleure infantil i per a joves, perquè d’aquí a uns anys els nostres joves puguin tenir uns records tan bons com els que tinc jo de l’antic cinema Romero.

També anirem treballant en el projecte del que serà el futur equipament ciutadà de Torre Barrina com un centre de formació, creació, experimentació i difusió en noves tecnologies per a joves.

Collblanc-la Torrassa ha viscut una transformació històrica en els darrers anys. Avui ens trobem amb uns barris moderns, uns barris que encara s’estan fent, perquè els barris, com a realitat viva i canviant, sempre estan en un procés de construcció i d’evolució.

Aquests barris que en el seu passat només s’habitaven, ara els gaudim, els vivim intensament. Ara, són uns barris integrats i integradors. Més oberts i avançats. Són uns barris amb personalitat pròpia i sobretot amb futur. I entre tots els hem de cuidar. Si treballem tots de la mà, administracions, partits polítics, teixit associatiu i ciutadania en general, enlloc de sumar, multiplicarem, i els nostres barris i L’Hospitalet en general sortirà beneficiada

 

Segueix la transformació a Collblanc i La Torrassa was last modified: mar 16th, 2011 by Núria Marín

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>