Rodalies, oportunitats de futur

 

Aquesta setmana una representació de l’Àrea Metropolitana ha anat a la Moncloa per explicar al president del Govern la importància de continuar invertint en el nostre entorn per generar i consolidar oportunitats econòmiques tractores per al futur del nostre país.
Una de les inversions cabdals és la del Pla de Rodalies de Barcelona 2008-2015. El Pla només ha estat executat un 7% del previst. Els projectes associats al desenvolupament d’aquesta obra es calcula que suposaran la localització d’activitats econòmiques que generaran una producció anual directa pròxima als 2.600 milions d’euros i més de 17.000 ocupats directes.

Una de les primeres obres que cal abordar del Pla de Rodalies és la del túnel de L’Hospitalet perquè qualsevol altra actuació que es realitzi a la xarxa no serà efectiva sense aquesta infraestructura. Els dos túnels de Barcelona es troben al límit de la seva capacitat i aquesta obra els descongestionaria. A més, l’obra ajudaria a ampliar la capacitat de la línia de l’aeroport.

La construcció del túnel suposarà una gran millora en l’eficiència de Rodalies. La nova Estació Central de la Torrassa funcionarà com a intercanviador que unirà les línies 1 i 9 del metro amb les línies de costa i interior de Rodalies, i deixarà a un pas també la connexió amb els FGC, les línies 3 i 5 del metro i l’aeroport, millorant així tota la mobilitat en l’entorn de Barcelona.

Així doncs, el soterrament de les vies al pas de L’Hospitalet no només és una qüestió que permetrà vertebrar i cohesionar la nostra ciutat. Fer totes les infraestructures ferroviàries pendents i compromeses a L’Hospitalet és fonamental per tota l’àrea metropolitana i conseqüentment un guany per a la resta de Catalunya i Espanya.

En moments de dificultats econòmiques és una greu errada deixar de banda la inversió en infraestructures, ja que són un gran actiu per atreure empreses, reactivar l’economia i generar ocupació, de present i de futur. El que cal fer és prioritzar i fer una inversió racional i acurada i, sens dubte, la millora de tota la xarxa de Rodalies és un obra que no cal menysprear. No podem endarrerir projectes fonamentals per al futur del país.

Article publicat al setmanari El Far el 01/06/2012

 

Rodalies, oportunitats de futur was last modified: juny 1st, 2012 by Núria Marín

One thought on “Rodalies, oportunitats de futur”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>