Retallades perilloses

Ahir havia d’haver-me reunit amb el president Mas per plantejar inquietuds i projectes per a la ciutat. És important que com a segona ciutat més important de Catalunya tinguem comunicació fluida perquè tant Catalunya com L’Hospitalet es necessiten mútuament.

Dic tenia perquè no va ser possible la trobada. Quan anava per la Ronda Litoral em vaig veure atrapada en l’embús produït per una de les manifestacions que el sector sanitari va fer ahir per defensar una sanitat de qualitat per a tothom.

Em va saber greu no poder arribar a la reunió de treball, hi ha moltes coses per fer i era una reunió important, però la veritat que vaig entendre la manifestació i m’alegra que la societat es pronunciï i faci sentir la seva veu, juntament amb el col·lectiu de professionals sanitaris, per defensar un dret tan fonamental i necessari com l’assistència sanitària.

Ahir mateix, l’Antoni Poveda, alcalde de Sant Joan Despí i vicepresident del Consorci Sanitari Integral (CSI), i jo mateixa com a presidenta d’aquest organisme que engloba l’Hospital General de L’Hospitalet, l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí i diversos CAPs de la ciutat entre altres equipaments sanitaris, vam votar en contra del pressupost de l’any que ve que es va proposar en el marc del Consell Rector.

Finalment es va aprovar amb els vots a favor dels representants de la Generalitat, però volíem significar que no estàvem d’acord amb la retallada de 21,5 milions d’euros per a aquests equipaments. Durant molts anys hem patit a L’Hospitalet i a les poblacions del Baix Llobregat la manca d’inversions i la conseqüent saturació de pacients en els nostres centres sanitaris. En els últims anys semblava que s’havia aconseguit canviar la tendència, però les retallades anunciades ens deixaran en una situació pitjor que la que hem tingut fins ara.

No ens poden dir que les retallades no afectaran ni al servei ni a la qualitat. La retallada en el CSI pot significar el tancament de l’Hospital Dos de Maig i l’acomiadament de 200 professionals del CSI. L’equació és fàcil: menys recursos i menys professionals mai no pot ser igual a més qualitat de servei, per moltes voltes que li vulguin donar.

El tema em preocupa. Avui mateix he convocat la Junta de Portaveus de l’ajuntament per tractar exclusivament la situació sanitària a la ciutat i he participat en el Consell Municipal de la Salut per transmetre la meva postura que no podem acceptar més retallades.

Una de les coses de les quals més orgullosos ens podem sentir en els últims trenta anys és de la universalització dels serveis sanitaris. Del nostre servei públic assistencial i de la seva qualitat. La crisi no pot afectar en aquells àmbits fonamentals i que a més ens igualen a tots, que contribueixen a fer de la nostra una societat més justa i igualitària. No podem donar cap pas enrere!

 

Retallades perilloses was last modified: abril 14th, 2011 by Núria Marín

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>