Quatre anys de bona feina

Falta poc per acabar el mandat municipal i és hora de fer balanç. Avui he presentat les dades del Pla d’Actuació Municipal (PAM) d’aquest mandat 2008/2011 i ho faig molt satisfeta de la feina feta.

No explicaré tot el que hem fet, us adjunto el dossier de premsa que ha emès l’ajuntament per si voleu veure més dades, però sí que m’agradaria fer quatre comentaris sobre la feina feta.

Al 2007, quan es va dissenyat aquest PAM, la realitat i les prioritats de la ciutat eren unes totalment diferents a les actuals. Vam planificar 406 actuacions per fer durant els últims quatre anys. L’equip de govern va ser capaç d’adaptar-se als canvis i modificar els objectius i continguts a la nova situació econòmica existent, i que ens ha afectat a tots: ciutadania, empreses, però també administracions.

A aquelles 406 actuacions inicials se n’han anant sumant de noves fins arribar a 1.100. Quasi el triple del previst i, malgrat aquest increment tant gran, hem complert el 92 % d’aquest ampli pla d’actuacions a L’Hospitalet.

En aquest mandat s’ha realitzat una inversió de 268 milions d’euros, la més important de la nostra història i en equipaments educatius més de 62,3 milions. En quatre anys hem construït quatre escoles bressol amb gairebé 400 places, hem ampliat 4 escoles i millorat 25 més.

La formació és una aposta que fem. L’Hospitalet del futur passa precisament per una major i millor qualificació de tots els ciutadans i ciutadanes, joves però també grans.

Aquest PAM va posar el seu accent en les polítiques adreçades a les persones, per això hem construït un nou casal de la gent gran a la Torrassa i ampliat el de Provençana. Hem millorat quasi la totalitat dels casals de la ciutat i n’hem projectat de nous. 22.000 persones utilitzen aquests serveis, aquests espais de relació tant importants pels nostres grans.

Cal fer que aquestes persones que tant han donat a la ciutat puguin gaudir-la ara també. Per això hem duplicat el servei d’atenció domiciliària o triplicat la teleassistència. Aquestes polítiques normalment no encapçalen grans titulars, però són de les que més orgullosos ens sentim des d’un govern progressista, que especialment vol garantir la igualtat d’oportunitats per a tothom i construir una societat cada vegada més justa i solidària.

Fa anys que nosaltres vam començar a veure que la construcció era necessària però no fonamental com a fi. Nosaltres la veiem com una eina per transformar el futur de L’Hospitalet. El temps ens ha donat la raó. La transformació de la Granvia ha servit per dues coses. Una, per generar ocupació ara quan més falta fa. La segona, per poder redistribuir els guanys que genera l’activitat econòmica a tots els barris.

Per reinvertir-los en més seguretat, com pot ser amb l’increment que hem fet en 90 guàrdies urbans, els mediadors, els agents cívics o la nova contracta de neteja.

Aquest mandat ha servit per posicionar L’Hospitalet com a nova centralitat. El Districte Econòmic no només és un projecte referent per a L’Hospitalet, és un projecte metropolità, de país i internacional. És un projecte generador de riquesa i ocupació, recursos tan preuats en aquests temps. Vull remarcar també el BiopoL’H, que comença a ser referent en un sector tant innovador com el de la biomedicina.

Per tot això, penso que el balanç del mandat és altament positiu. El compromís adquirit amb la ciutadania al 2007 ha estat satisfet malgrat que l’escenari al llarg dels anys ha anat variant. Hem complert els compromisos pactats i n’hem incorporat i realitzat molts de nous per tirar endavant la ciutat pensant en el dia a dia de les persones i la seva realitat canviant.

S’ha fet molt aquests quatre anys, però queda molt per fer. Demà comença avui, així que avui continuaré treballant per fer de L’Hospitalet la ciutat que jo i tots i totes somiem.

Quatre anys de bona feina was last modified: mar 25th, 2011 by Núria Marín

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>