Nit de L’Esport a L’Hospitalet.

Molt bona nit a tothom.

BENVINGUTS I BENVINGUDES A LA NIT DE L’ESPORT.

Donar-vos la benvinguda a La Nit de l’esport no es una frase feta.

Donar-vos la benvinguda a La Nit de l’esport és retornar-vos un trosset del que vosaltres feu per a L’Hospitalet.

Perquè, no se si sou conscients que l’H ha fet servir l’esport i els esportistes per ser una ciutat millor.

Una ciutat millor perquè els vostres valors els hem fet nostres i han esdevingut els valors de la ciutat.

L’Hospitalet ha après amb vosaltres a celebrar victòries i a lamentar les derrotes. S’ha esforçat com vosaltres per guanyar en qualitat de vida, per avançar…

Perquè vosaltres com ningú ens heu ensenyat que després d’una victòria o d’una derrota sempre s’ha de continuar cap endavant, cap a un nou partit, cap a un nou repte, cap a un nou dia, cap un nou horitzó.

La solidaritat, el treball en equip, l’esforç individual i col·lectiu són valors vostres que hem fet nostres.

Perquè vosaltres jugadors, entrenadors, tècnics, famílies i directius de les entitats ens ensenyeu cada dia a mantenir vius els vostres valors com a valors de L’Hospitalet.

Valors que ens han transmès amics i il·lustres ciutadans que ens han deixat enguany.

L’últim a marxar, fa només uns dies, ha estat el Juanan Bastante, una mort que ens ha sacsejat a tots, perquè era una persona jove, vital, alegre, compromesa, treballadora… molt estimada, que avui havia de ser aquí per rebre una de les mencions.

Juanan va ser una persona compromesa amb moltes causes i l’esport de base en va ser una.

Els Jocs escolars i l’esport de L’Hospitalet sempre tindran un deute amb ell.

I als amics de la seva entitat “l’Aleña”  us vull fer publicament aquesta NIT un encàrrec especial, i es que penseu com podem organitzar el gran homenatge que Juanan es mereix. Ho deixo a les vostres mans.

Un homenantge com el van tenir en aquesta nit de l’esport en Gustau Biosca, i Marcel·lí Maneja, dos noms que han transcendit la ciutat, referents en el futfol i en el basquet.

També enguany ens han deixat tres persones que van representar, cadascú en la seva modalitat esportiva esforç i lluita en Clemente Ibáñez, en Pere Suñé i n’Antoni Mesa que van dedicar una bona part de les seves vides al patinatge, l’atletisme i el muntanyisme.

Per tots ells, l’esport era una manera de viure, un lligam que van mantenir al llarg de les seves vides i que no van trencar ni les derrotes, ni les decepcions, ni l’edat ni els contratemps.

L’Hospitalet els tindrà sempre presents.

 

 

Donar-vos la benvinguda a la Nit de l’esport és també fer present  que gràcies a l’esport L’Hospitalet és avui una ciutat més justa i més cohesionada.

Perquè no només hem fet nostres els vostres valors per fer una ciutat millor, també hem fet servir l’esport com a excusa per millorar la qualitat de vida dels nostres veïns amb instal·lacions esportives a tots els barris.

Després de 36 anys d’ajuntaments democràtics tothom a la ciutat te ben a prop de casa seva un equipament esportiu. L’esport ens ajuda a dignificar els barris i a  dignificar la vida de les persones.

Aquest any hem possat en marxa el Poliesportiu Municipal Gornal i el Centre de Formació i Dinamització Esportiva, un nou i modern referent a L’Hospitalet per a la pràctica i la formació esportives. Un fantastic equipament ple de vida.

També al barri del Gornal hem instalat la gespa artificial al camp de futbol. Ara si podem afirmar amb orgull que  tenim una xarxa de camps de futbol de gespa artificial d’una gran qualitat que permeten la pràctica esportiva de milers de joves (i no tant joves).

La propera setmana ja podrem fer servir la nova pista d’atletisme a l’H nord,  i la grada de Rugby llargament reivindicat per l’equip de L’Hospitalet sera també una realitat. Són inversions que dignifiquen les nostres instalacions i els nostres barris.

No se si sabeu que el foment de l’esport és un dret reconegut per la Constitució.

Un dret que volem que comenci pels mes petits, a les escoles. I es per aixo que aquest any hem invertit en els patis del Pau Casals, Ramon Muntaner i Menendez Pidal, perque entenen que la practica esportiva es una part fonamental en la formacio dels infants.

Volem que cap nen o nena es quesi sense aquest dret i en aquest sentit, la feina del Consell Esportiu de L’Hospitalet és bàsica i constitueix tot un referent a Catalunya.

 

 

 

Donar-vos la benvinguda a la Nit de l’esport es també recordar que l’esport es font d’economia i llocs de treball. I que gràcies a l’esport s’ha incrementat l’activitat turística de qualitat a L’Hospitalet.

Els organismes esportius aposten per l’H per acollir esdeveniments internacionals i des d’aquest estiu disposem, del Segell de Destinació de Turisme Esportiu.

I aixo que es un reconeixement, alhora es un alicient per continuar treballant…

I es el que fem amb la UB, desenvolupar un projecte ambicios per reconvertir les instal.lacions esportives de l’H nord i del Servei d’Esports de la UB en un cluster d’esport que ens ajudara a desenvolupar i dignificar la Porta Nord de la ciutat.

L’objectiu final d’aquestes actuacions és aconseguir noves oportunitats per a la ciutat. Aconseguir que es pensi en L’Hospitalet quan es parli d’infraestructures i serveis adients per a la pràctica esportiva.

I anem pel bon camí.

 

Aquest estiu, al campus de futbol de Jordi Alba, s’ha afegit el campus de bàsquet d’Audie Norris. D’altra banda, hem aconseguit que l’Hospitalet sigui la seu l’any 2018 del Campionat del Món d’Halterofília Màster.

Bones noticies que acollim amb il.lusio perque creiem en l’esport.

I perque tot aquest moviment es generador de riquesa i de llocs de treball, cosa molt important en aquests moments. Es per aixo que malgrat les noves normatives que van apareixent i que us complican la gestio a les entitats us vull dir que US DONAREM TOT EL SOPORT QUE SIGUI NECESARI.

QUE NO US DEIXAREM SOLS. Nosaltres no. Mai abandonarem al teixit associatiu esportiu… i molt menys ara que les coses són més difícils!  Nosaltres continuarem, com sempre, al vostre costat. Vosaltres heu fet i feu molt per L’Hospitalet.

 

 

 

 

I donar-vos la benvinguda a la nit de l’esport es també donar-vos la benvinguda al futur de l’esport de L’Hospitalet.

I per fer-ho hem de continuar treballant i invertint, per completar el nostre parc d’instal·lacions i per millorar les existents.

I en aquest línia vull refermar el compromís que vaig manifestar l’any passat al respecte de dues inversions que estem ultimant per poder tirar endavant en els propers mesos:

El Camp de Futbol de Collblanc-Torrassa (una demanda històrica d’aquests barris)…

I el nou equipament esportiu del Gasòmetre, a Santa Eulàlia.

Aquesta Nit, però, vull aprofitar per destacar dues noves propostes que volem tirar endavant durant el mandat:

Una es la renovació profunda del Poliesportiu Municipal Fum d’Estampa. Creiem que ara hem de millorar la instal·lació, per oferir un millor servei esportiu de qualitat per abonats i esportistes.

 

 

I en aquesta línia de donar sortida a necessitats històriques,

de donar suport a la tasca d’entitats esportives,

i al mateix temps generar noves oportunitats d’atracció turística i de creació d’economia i llocs de feina,

ens proposem afrontar en aquest mandat una inversió que ens posarà al mapa en dos esports que tenen una llarga tradició a L’Hospitalet: el Beisbol i el Futbol Americà.

No us puc donar més detalls, perquè estem ultimant el projecte.

Però sí que us puc dir que desde l’equip de Govern, treballarem per fer realitat una inversió que

us doni una solució definitiva i

que a més ens converteixi en referents a Catalunya, España i Europa.

 

 

 

I per últim donar-vos la benvinguda a la Nit de l’esport es també felicitar

als esportistes,

entrenadors,

personal directriu,

als guardonats

i a tot el món de l’esport de L’Hospitalet.

 

Gràcies pels vostres valors, gràcies per la vostra feina, fracies pel vostre compromis , gràcies per ser com sou.

Gràcies… per tot.

 

I ja ara si… sabeu que us vull dir quan us dic

Benvinguts a la Nit de l’Esport

Nit de L’Esport a L’Hospitalet. was last modified: octubre 24th, 2015 by Núria Marín

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>