Més autoritat per als alcaldes i alcaldesses per a més seguretat als nostres carrers

Sabeu que per a mi la seguretat és una qüestió prioritària. És molt complex gestionar una ciutat com L’Hospitalet, on a tots i totes ens agradaria que els incívics i els actes delictius no existissin, però tinc un compromís ferm per seguir avançant en el repte que L’Hospitalet sigui una ciutat exemplar.

En els últims mesos he fet propostes en la línia de millorar la convivència i el civisme als nostres carrers: demanar les competències per sancionar els establiments que venen alcohol fora dels horaris permesos, modificar el Codi Civil perquè es pugui castigar amb més contundència els delinqüents multirreincidents, noves formes de penalitzar als incívics i aquest matí, al Fòrum Espanyol per a la Prevenció i la Seguretat, he fet un pas més.

Vaig a proposar al conseller d’Interior, Felip Puig, que modifiqui la llei perquè els alcaldes i alcaldesses tinguem una nova competència i tinguem l’autoritat necessària i imprescindible per dirigir els cossos policials en el nostre territori.

La seguretat ha de ser la garant de les llibertats en l’espai públic, el de tots i totes. A ningú se li escapa que els ajuntaments som per una qüestió de proximitat els que millor coneixem la realitat dels nostres barris, de manera que sembla lògic, que més enllà d’una coordinació entre cossos policials, els alcaldes i alcaldesses puguem tenir autoritat per a garantir amb més recursos la seguretat als nostres carrers i places.

A L’Hospitalet, la Junta de Local de Seguretat és una fantàstica eina que em permet conèixer de primera mà, amb els responsables dels diferents cossos de policia, l’estat de la ciutat, que ens permet planificar conjuntament i treballar coordinats, però crec que cal fer un pas més i que aquest element de coordinació pugui estar regulat per llei i em permeti poder dirigir a la policia que actua en el nostre territori en aquelles qüestions que afectin en el dia a dia de la nostra ciutat.

L’ànima de L’Hospitalet és l’espai públic, els carrers i places que tots i totes compartim diàriament. Aquesta modificació que reivindico seria un pas més en l’avanç dels municipis i sens dubte, una mesura que milloraria el benestar i la tranquil·litat de les i els ciutadans de L’Hospitalet.

Link de la nota de premsa de l’Ajuntament (Font: www.l-h.cat)

Més autoritat per als alcaldes i alcaldesses per a més seguretat als nostres carrers was last modified: gener 20th, 2011 by Núria Marín

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>