Més seguretat per garantir el civisme a l’estiu

En els últims anys a L’Hospitalet hem recuperat el model d’espai públic a l’abast de tothom, un espai de qualitat, que permet la interacció entre les persones i ofereix un marc per aprofitar les possibilitats d’una ciutat amb molta vida com és la nostra. Hem treballat molt aquest anys per dignificar-lo, perquè l’espai públic esdevé  un espai privilegiat per gaudir la plena ciutadania de qualsevol veí o veïna.

Un dels meus objectius pel mandat que començarà dissabte vinent és aconseguir una societat més cívica, justa i progressista, i per això actuarem amb fermesa amb els  comportaments que trenquen la convivència, insistint sobretot en la responsabilitat cívica de tots i totes.

Seré inflexible amb l’incivisme i implicarem tothom en la lluita contra aquestes actituds que afecten la convivència i generen sentiments d’intolerància i d’inseguretat.

El nostre model des de fa uns anys és una policia de proximitat que actua prop dels ciutadans i dels comerços i que fa una tasca preventiva. La seguretat l’entenem com la garant de les llibertats en l’espai públic i per això estem treballant per preservar la tranquil·litat de tothom, als barris, als carrers i a les escales de veïns.

És evident que a l’estiu és quan fem un ús més intensiu de l’espai públic, dels carrers, de les places i de les terrasses dels bars. I per tant quan es poden generar més molèsties per sorolls als veïns i veïnes.

Per això, de l’1 de juny al 30 de setembre, els cossos policials que operen a L’Hospitalet -Guàrdia Urbana,  Mossos d’Esquadra i Cos Nacional de Policia- han començat a desplegar la campanya “Estiu Segur 2011”.

Aquesta campanya posa el seu focus en els espais públics, les festes majors, el control dels horaris i les activitats d’establiments públics amb horari nocturn, la prevenció de faltes i delictes més habituals i d’aquells que atempten contra la salut pública.

La campanya també preveu dispositius especials entorn a zones de discoteques,i esdeveniments que congreguin gran quantitat de públic, com el festival Sonar.

La principal novetat d’enguany és la creació d’una unitat mixta que patrulla de paisà, i està formada per agents de la Guàrdia Urbana i de Mossos d’Esquadra, i que té l’objectiu de prevenir i actuar en els delictes contra la salut pública, especialment, el petit tràfic d’estupefaents, que genera gran alarma social. Estarà formada per 8 agents (4 policies locals i 4 mossos) i funciona de dijous a diumenge, de les 7 del vespre a les 7 del matí.

Tot i tenir un índex de delictes per sota de la mitjana de l’àrea metropolitana, vull que a la nostra ciutat es treballi en la prevenció i s’actuï amb la màxima contundència amb els qui no respectin les normes i ordenances de civisme i convivència que tenim. Perquè per sobre de tot, vull combatre el sentiment d’inseguretat que tenen algunes persones. Per això continuaré dedicant tots els esforços possibles per combatre aquesta percepció d’inseguretat, i aconseguir, encara més si cal, barris tranquils, ordenats i segurs.

Els bons resultats obtinguts en el darrer any avalen la feina a L’Hospitalet en matèria de seguretat. La bona coordinació dels tres cossos policials que actuen al municipi, la dotació de més recursos i l’ampliació dels efectius han contribuït, sens dubte, en la millora en els indicadors de seguretat a la ciutat.

Perquè els resultats continuïn sent positius, cal que l’actuació a l’espai públic de L’Hospitalet sigui ferma i contundent. Res de permissivitat davant les accions delictives o incíviques, per això a banda de la feina policial us demano a tots i totes que, si us estimeu L’Hospitalet, col·laboreu, i entre tots aconseguirem la tranquil·litat que desitgem.

Junts continuarem millorant la ciutat!

 

Més seguretat per garantir el civisme a l’estiu was last modified: juny 7th, 2011 by Núria Marín

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>