L’Hospitalet, un futur d’oportunitats

Fa una setmana, la plaça d’Europa acollia una jornada empresarial, organitzada pel diari Expansión, on van participar un centenar de representants d’empreses i professionals de L’Hospitalet. Una trobada en la qual es va tornar a evidenciar que estem davant d’un eix de gran dinamisme i desenvolupament econòmic no només de l’àrea metropolitana sinó també del país. Al Districte Econòmic Granvia L’H hi ha 600 empreses, 50 de les quals facturen més de 10 milions d’euros anuals i en els darrers anys, malgrat la crisi, s’hi han instal·lat 23 noves companyies.

L’Hospitalet porta un temps treballant en la seva tercera gran transformació amb la col·laboració i l’impuls dels agents econòmics i socials de la ciutat amb un objectiu: afrontar el futur amb més garanties i més oportunitats per als nostres ciutadans i ciutadanes. I ho estem fent amb l’impuls de noves activitats econòmiques, amb l’aposta per esdeveniments com el Mobile World Congress, amb la capacitat per atraure noves inversions a la ciutat i generar sinergies entre diferents administracions i agents.

En els darrers mesos, experts, ciutadans i entitats hem treballat plegats per traçar el full de ruta per als propers anys. El procés ha culminat en projectes per generar riquesa i ocupació que giren al voltant de potenciar la ciutat com a destí de turisme de negocis, la sanitat i el coneixement, la tecnologia i la cultura.

El potencial del clúster biomèdic integrat pels hospitals de Bellvitge i Duran i Reynals, els instituts d’investigació com l’ICO i l’IDIBELL, i el Campus de Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona ja és una realitat que mou prop de dos milions d’euros diaris de pressupost i que volem potenciar. Paral·lelament, volem també tirar endavant, en col·laboració amb la Universitat de Barcelona, projectes vinculats amb l’ampliació i el desenvolupament del Campus Universitari de Ciències de la Salut de Bellvitge.

Una altra potencialitat de la ciutat és la cultura com a motor econòmic. L’Hospitalet compta amb un total de 244 empreses de l’àmbit de la cultura, que  van facturar l’any 2012 prop de 234 milions d’euros i que ocupen 1.600 treballadors. En aquest sentit hem marcat les línies per a la creació del Districte de les Arts i de la Cultura a l’entorn de la Tecla Sala, Cosme Toda i Can Trinxet. Nous usos per a vells espais fabrils, que han viscut d’esquena a la ciutat i que, en un futur, aportaran riquesa i llocs de treball.

Un futur d’oportunitats que volem seguir construint a partir de la suma, la participació, l’acord i el consens de la nostra ciutadania.

 

 

Article publicat al El Far el 12/03/2014

.

 

L’Hospitalet, un futur d’oportunitats was last modified: mar 13th, 2014 by Núria Marín

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>