L’educació dels nostres petits és cosa de tots

En moments de dificultats com els actuals, les administracions han d’estar amb els col·lectius més necessitats i les famílies. Aquest matí he tingut l’oportunitat de visitar l’espai familiar “La Casa dels Arbres”, a Santa Eulàlia, un lloc de trobada on les famílies comparteixen experiències i poden rebre consells i respostes per part de professionals.

S’acostuma a dir que els nens vénen amb un pa sota el braç, però parlant amb les mares que hi eren, el que està clar és que no vénen amb un manual d’instruccions. Espais com aquest permeten als pares i les mares veure que el que els passa a ells és el mateix que els passa a tots.

Aquesta iniciativa, que a la nostra ciutat es realitza en cinc llocs més, ha estat reconeguda per la Diputació de Barcelona en el seu catàleg de bones pràctiques ja que consideren que representa una aportació innovadora i de qualitat a les polítiques i serveis municipals d’atenció a les famílies. Avui mateix hem sabut que la Diputació ha cedit a la Casa dels Arbres material lúdic per estimular les activitats lúdiques dels nens i nenes i alhora reforçar la interacció amb els adults.

L’educació dels nostres petits és cosa de tots i totes, per això seguiran sent una prioritat les polítiques adreçades a la petita infància i famílies. No només seguirem construint escoles bressol sinó que potenciarem iniciatives com aquesta.

L’educació dels nostres petits és cosa de tots was last modified: abril 18th, 2011 by Núria Marín