La nostra prioritat: impulsar l’economia, garantir l’atenció a les persones i la convivència

Governar en temps de crisi fa que s’hagin de prendre decisions complexes i difícils, sempre pensant en el bé col·lectiu i  en recolzar aquells que més ho necessiten.

Els ajuntaments veiem com es redueixen les aportacions d’altres administracions (Estat i Generalitat) i també els ingressos propis de la ciutat. La crisi està afectant les arques municipals. Cal més que mai una nova llei de finançament local.

Hem de ser realistes per afrontar els propers anys amb solvència. La crisi ens afecta directament a l’Ajuntament perquè tenim menys ingressos i alhora hem de fer front a un increment molt fort en la despesa de serveis a les persones. El que tinc clar és que no permetré que ningú pugui caure de la xarxa social que hem teixit entre tots al llarg d’aquests anys de democràcia. Es tracta de prioritzar l’atenció a les persones, l’educació i de salvaguardar al màxim l’estat del benestar.

La crisi econòmica requereix a L’Hospitalet més polítiques d’atenció a les persones: seguretat i convivència, promoció econòmica i d’atenció social. En aquests 4 anys hem incrementat més d’un 40% el recursos a polítiques adreçades a les persones, hem passat de 13,8 a 18,9 milions d’euros en el pressupost d’aquest any.

La despesa social continua creixent, per això ara cal prendre mesures per garantir l’atenció a les persones i l’educació, perquè malgrat la crisis els qui més necessiten ajuda ens tinguin al seu costat.

Per això hem dissenyat un pla econòmic per aquest mandat que portarem a votació al Ple del proper divendres 2 de desembre, que es basa en un increment moderat de la pressió fiscal.

Mantenir l’accent en les polítiques pensades per reactivar l’economia, les de seguretat, convivència i civisme i el manteniment dels serveis socials bàsics i en l’educació. Aquest grans eixos són en els quals considero que no podem permetre reduir les partides. La crisi no pot justificar cap pas enrere en polítiques socials.

El pla econòmic que hem dissenyat té en compte tres criteris fonamentals: racionalització de la despesa, eficiència i austeritat.

S’han reduït les àrees de gestió municipals (de 12 a 8), les tinents d’alcaldia (de 9 a 6), i el nombre de càrrecs de confiança passant de 28 a 23 i, al mateix temps, ens comprometem durant aquest mandat a reduir-los fins a un 30%.

La suspensió del servei de ràdio i televisió local de L’Hospitalet, és una altra mesura que ha calgut fer. La crisi ens ha portat a accelerar decisions que hauríem d’haver pres més endavant. El cost global dels dos mitjans és actualment insostenible en el context de crisi que patim (més de 2.750.000 euros).

Cal replantejar-nos la globalitat dels mitjans de comunicació local públics, fer una anàlisi global i prendre les decisions que considerem convenients i necessàries. Els mitjans de comunicació viuen uns canvis accelerats, internet ha impactat fortament en tots els mitjans i cal que repensem el model dels mitjans locals, sempre amb el criteri de sostenibilitat.

Com he dit, són decisions difícils. La responsabilitat al capdavant del govern municipal per fer front a la situació econòmica ens porta a prendre mesures pensant en l’interès general, preservant les polítiques socials que impulsem des de l’ajuntament i garantint els serveis bàsics que donem a la ciutadania.

 

La nostra prioritat: impulsar l’economia, garantir l’atenció a les persones i la convivència was last modified: novembre 28th, 2011 by Núria Marín

One thought on “La nostra prioritat: impulsar l’economia, garantir l’atenció a les persones i la convivència”

  1. Pingback: Radio L’Hospitalet y Televisió L’Hospitalet desaparecerán en 2012 « Los puntos sobre las íes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>