La diversitat econòmica de L’Hospitalet en 24 hores

Si em seguiu habitualment haureu vist que una de les meves prioritats és tenir una economia forta i diversificada com a clau de l’èxit i sostenibilitat econòmica de la ciutat.

Avui és un d’aquells dies que puc comprovar que ho hem aconseguit.

Aquest matí he acompanyat a la Infanta Cristina a la inauguració dels salons Graphispag i Sonimagfoto al recinte de Granvia-L’Hospitalet de la Fira de Barcelona.

És la primera vegada que aquests dos salons es realitzen junts, ha estat una molt bona iniciativa perquè són complementaris i faciliten el contacte del públic amb els productes que ofereixen.

Aquests dies tenim a la ciutat dos salons que mouen molta gent vinguda d’arreu d’Espanya i d’Europa i això genera activitat econòmica.

La Fira és un dels motors econòmics de l’àrea metropolitana i Catalunya i nosaltres tenim la sort de ser una part molt important d’ella. Sens dubte la ubicació d’aquest recinte firal dins del nostre Districte Econòmic fa augmentar el potencial d’atracció d’empreses a la nostra ciutat.

Des de L’Hospitalet seguirem apostant per ella. S’ha consolidat com una gran plataforma de promoció econòmica i de projecció internacional de les empreses, i en l’àmbit més local és indubtable el gran impacte econòmic que té.

Es miri com es miri, la Fira és un gran actiu per a L’Hospitalet i la inauguració dels pavellons 5 i 7 a la tardor serà una gran notícia, consolidant el Districte Econòmic, en l’eix de la Granvia, com un dels pols d’atracció econòmica més importants de Catalunya.

Però aquesta nit em vaig a l’altre extrem de l’economia de la Ciutat, el comerç de proximitat i els mercats. Ells són els elements que vertebren l’activitat ciutadana i són el principal motor econòmic dels barris.

Aquest tipus de comerç és el que fa L’Hospitalet dia a dia, són part de la nostra essència i sense ells no seriem el que som en l’actualitat.

Aquesta nit, com cada any, faré un reconeixement a aquells comerciants que porten molts anys treballant a la ciutat. Alguns, tota una vida dedicada al negoci i per això volem agrair el seu esforç, la seva vocació i la seva tenacitat.

La gran majoria d’aquests comerços porten més de 70 anys oberts a la ciutat i cal admirar la seva capacitat de supervivència i de reinventar-se, d’adaptar-se als nous temps i a innovar. Aquest és l’esperit que volem a L’Hospitalet, és un dels valors que ens caracteritza, lluitadors i perseverants en els nostres objectius.

Avui veuré els dos extrems de la nostra economia, el vessant més internacional i el més local i personal. Els dos són necessaris i importants. Cal seguir potenciant-los perquè L’Hospitalet del futur no s’entendria sense ambdós.

 

La diversitat econòmica de L’Hospitalet en 24 hores was last modified: mar 23rd, 2011 by Núria Marín

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>