La col·laboració ciutadana és fonamental per a una ciutat més cívica

Amb l’arribada de l’estiu i de la calor, s’intensifica l’ús que la ciutadania fa dels espais públics (carrers, places, terrasses…). Per això, de l’1 de juny al 30 de setembre, intensifiquem la coordinació policial a L’Hospitalet de manera que la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra despleguen la campanya “Estiu segur”, amb l’objectiu de garantir un bon ús d’aquests espais i la bona convivència i la seguretat a tots els barris de la ciutat. L’objectiu final és que la ciutadania gaudim de l’espai que tots i totes compartim als nostres barris i, al mateix temps, garantim el descans nocturn.

Durant aquest període, es reforça la plantilla de la Guàrdia Urbana amb 20 agents, que treballen al vespre i durant la nit de dijous a diumenge per la seguretat i la tranquil·litat de la ciutadania. I novament hi ha agents de la Guàrdia Urbana que patrullen en bicicleta especialment per vigilar els parcs i jardins.

D’altra banda, hem fet coincidir l’Estiu segur amb la nova campanya de civisme, que serà als nostres carrers fins a mitjans de setembre. Amb els eslògans “Tan net és qui neteja molt com qui embruta poc” i “Ara et toca a tu. L’Hospitalet, ben net”, la campanya busca la col·laboració de la ciutadania en tots els aspectes del dia a dia de la ciutat i posar de manifest que aquella minoria que encara té comportaments incívics que molesten a tothom han de canviar els hàbits i comportar-se amb civisme. Perquè per molts recursos que destinem a la neteja, és imprescindible la participació de tots per mantenir la ciutat neta.

A L’Hospitalet tenim des de fa molts anys l’Ordenança del civisme i la convivència i és cosa de tots complir-la, i no tant per les sancions que se’n poden derivar, sinó perquè és responsabilitat de tots conviure sense molestar els veïns, als espais públics o a les comunitats. Podem escoltar música, jugar al carrer, treure el gos a passejar… Però sempre hem de tenir en compte de fer-ho respectuosament amb els altres, amb civisme i dins els horaris establerts. Si tots hi col·laborem hi sortirem guanyant.

 

Artícle  publicat a El Far el 05/06/2014

.

 

La col·laboració ciutadana és fonamental per a una ciutat més cívica was last modified: juny 5th, 2014 by Núria Marín

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>