L’Hospitalet segueix lluitant contra el càncer

Avui és el dia mundial contra el càncer i aquest matí hem presentat el projecte L’H t’acompanya. Programes com aquest, especialment sensibles amb persones que viuen moments difícils per motius de salut, em fan sentir satisfeta amb la tasca que fem des de l’Ajuntament, fent costat a la gent i agraïda amb tothom que col·labora amb aquest programa.

Aquest projecte és una iniciativa pionera que vol posar a l’abast dels pacients i del seu entorn la informació sobre els recursos existents, així com donar suport a les iniciatives i als projectes que ajudin a millorar la seva qualitat de vida.

Hi ha nombrosos arguments que demostren que és possible lluitar contra la malaltia de forma eficaç. A banda dels progressos mèdics, actualment, pacients, familiars i cuidadors tenen unes necessitats d’informació sobre la salut i la manera com es tracta la malaltia que fa uns anys no es tenien en compte i que cada vegada més han de ser ateses.

A L’Hospitalet hi ha totes les condicions per dur a terme aquest ambiciós projecte: una tradició capdavantera en projectes socials, la composició demogràfica, les infraestructures sanitàries, les associacions i les entitats, el concepte de participació ciutadana… De fet, a L’Hospitalet s’atenen el 60% dels pacients de càncer de Catalunya i els nostres centres de salut són clarament referents a nivell de país en aquest àmbit.

En definitiva, volem acompanyar les persones afectades per càncer i la seva família. I també volem que la ciutat, les entitats i les associacions coneguin i sàpiguen conviure amb normalitat, amb respecte i amb comprensió el que comporta la malaltia a qui la pateix i al seu entorn familiar i d’amistats.

Una iniciativa que vol complementar la magnífica tasca que ja duen a terme els centres i el personal sanitari i que compta amb la complicitat dels tres centres sanitaris de referència que tenim a L’Hospitalet: l’ICO, l’Hospital de Bellvitge i l’Hospital General de L’Hospitalet

Aquest és un projecte de persones i per a les persones. És un projecte de ciutat que, a més de basar-se en la xarxa de serveis municipals, només té sentit amb la col·laboració de tothom: pacients, familiars i cuidadors; fundacions i associacions de pacients i de voluntaris; professionals de l’oncologia i agents sanitaris; institucions, mitjans de comunicació, altres organitzacions públiques i privades, i, en definitiva, la societat en general.

L’H t’acompanya vol obrir noves perspectives per als malalts i les seves famílies. Aconseguir-ho és cosa de tots i de totes

L’Hospitalet segueix lluitant contra el càncer was last modified: febrer 4th, 2011 by Núria Marín

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>