Homenatge a tots els que han lluitat per la llibertat a L’Hospitalet

Aquest  matí s’ha obert a la ciutadania Can Riera. Neix amb la voluntat de ser un centre per donar a conèixer el període històric que va de la Segona República a la transició democràtica, amb especial atenció a l’activa participació de L’Hospitalet en la lluita antifranquista.

A la vegada constitueix també una nova fita en la nostra política de rehabilitació i recuperació per a l’ús de la ciutadania del patrimoni arquitectònic de L’Hospitalet, fent més gran l’eix al voltant del carrer Xipreret.

Can Riera és  la nostra contribució a aquest necessari homenatge als homes i a les dones antifranquistes, des d’una mirada local, i al mateix temps, és la contribució de L’Hospitalet a la Xarxa d’Espais de Memòria de Catalunya.

Però que Can Riera aculli l’espai de memòria de L’Hospitalet no només és l’homenatge de la ciutat als homes i a les dones que van arriscar la vida per la recuperació dels drets democràtics, nacionals i socials. També representa un homenatge a totes les dones i a tots els homes valents, defensors a ultrança de les llibertats i la democràcia. D’abans però també d’ara. Homes i dones que fins al darrer alè han lluitat perquè tots nosaltres puguem tenir avui una vida millor. Can Riera vol ser un homenatge a homes com el Mario Sanz que fins a l’últim dia va estar treballant per la nostra ciutat.

L’Hospitalet ha estat una ciutat pionera en el reconeixement i l’homenatge a totes les persones que han defensat amb valentia i constància els valors de la llibertat i la democràcia, valors que L’Hospitalet comparteix: són els nostres trets d’identitat i continuarem defensant-los per aconseguir la igualtat d’oportunitats per a tothom.

Homenatge a tots els que han lluitat per la llibertat a L’Hospitalet was last modified: febrer 20th, 2011 by Núria Marín

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>