Ho portem dins

Aquest cap de setmana s’ha realitzat el 12è Congrés Nacional del PSC. Un cap de setmana intens i de debat. De reflexió de present i de futur. D’autocrítica i construcció interna de partit i de projecte d’esquerres que connecti de nou amb la ciutadania, amb la realitat dels ciutadans dels pobles i ciutats de Catalunya.

El Congrés va començar amb aquest vídeo

YouTube Preview Image

És un vídeo dels molts que circulen per la xarxa, però que reflecteix molt bé la situació actual del socialisme. És un muntatge d’un “pilar de 4 caminant” pujant per les escales de la catedral de Girona. Els creadors del vídeo en la descripció que hi ha a youtube diuen “Sovint la vida ens juga males passades però l’important és tornar-se a aixecar i afrontar el futur amb esperança i optimisme.”

Pablo Iglesias deia que els socialistes no moren, els socialistes es sembren. I això, per molt que els molesti a alguns, és exactament el que hem fet aquest cap de setmana, sembrar les bases per aixecar-nos de nou i afrontar el futur amb esperança i optimisme.

Com va dir el diumenge el nostre nou Primer Secretari, Pere Navarro, hem començat a fer un nou PSC no per nosaltres, sinó per Catalunya, que vol dir per cada un dels catalans i les catalanes.

El futur de Catalunya necessita un PSC fort, governant o a l’oposició, però fent valer les idees progressistes, defensant l’Estat del Benestar pel qual sempre hem lluitat i defensant els drets de la majoria per sobre dels d’uns quants, per sobre d’interessos particulars.

I per això des del primer moment hem ofert la mà estesa al Govern de la Generalitat per col·laborar i sumar esforços per sortir de la crisi. La crítica tant acostumada que ens han ofert CiU i PP no la trobaran en nosaltres. Només crítica constructiva, oposició lleial però amb un únic requisit, que s’aturin les retallades en salut, educació i serveis socials, i que els ajustaments no carregin majoritàriament contra la classe treballadora i les classes mitjanes

La renovada executiva del partit, de la qual formo part com a secretària de canvis socials, medi ambient i sostenibilitat, tenim la responsabilitat de guiar l’esquerra majoritària del país per tornar a guanyar la confiança de les i els catalans. De la gent d’esquerres, de la gent catalanista, federalista, progressista.

Tenim el repte de construir un nou projecte, d’acord amb els nous temps, de la nova realitat. Tenim el repte de connectar amb la ciutadania i que noti realment que participa en el projecte. I la clau de l’èxit del nou PSC serà construir un projecte col·lectiu, un projecte comú i d’esquerres que sigui el reflex de la realitat de Catalunya i dels seus ciutadans. I aquesta tasca és de tots i totes. De la nova executiva nacional, de la resta dels militants del PSC i espero i desitjo que activament de la resta de la ciutadania. Perquè la construcció del futur és cosa de tots i necessitem la vostra ajuda.

 

Ho portem dins was last modified: desembre 19th, 2011 by Núria Marín

One thought on “Ho portem dins”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>