Els nous mitjans de comunicació de L’Hospitalet

 

Avui l’equip de govern que presideixo ha explicat a la ciutat que el proper mes d’octubre tornarem a tenir una altra vegada la televisió, la ràdio, el Digital-h i el Diari de L’Hospitalet. Uns mitjans fets per a la gent de L’Hospitalet que ens ajudaran a estar informats sobre el que passa a la nostra ciutat. Una informació feta per professionals que coneixen bé la ciutat i el nostre teixit associatiu.

El passat mes de novembre la crisi econòmica i financera ens va obligar a prendre una decisió difícil. Governar en aquests moments no és fàcil, cal prendre decisions que moltes vegades no agraden a tothom. La responsabilitat de gestionar la ciutat i el fet de prioritzar les polítiques de reactivació econòmica i generació d’ocupació, les de seguretat, convivència i civisme i tot això sense oblidar-nos que ara el més important és garantir els serveis bàsics per a la ciutadania, ens ha obligat a un llarg procés de reflexió sobre com hauria de ser el nou model dels mitjans de comunicació. Molts ciutadans i ciutadanes en directe i a través de les xarxes socials em van fer arribar la seva opinió. Un element generalitzat i que comparteixo plenament és que la informació i els mitjans de L’Hospitalet són un element de cohesió de ciutat. Per això, des de finals d’any hem estat treballant per concretar un nou model i, després d’aquests mesos de diàleg i treball hem trobat la que crec que és una bona fórmula.

Com ja he dit en alguna ocasió, la situació econòmica ha fet que s’accelerés un procés de reconversió, que a la llarga, hauria estat inevitable afrontar. La crisi econòmica fa que, a partir d’ara, moltes coses s’hagin de plantejar de forma diferent. Si volem canviar el model econòmic ja no serveixen les velles receptes per a aquests nous temps i cal canviar hàbits adquirits i modernitzar-nos.

Teníem clar que volíem uns mitjans de comunicació que continuessin sent de qualitat però també sostenibles econòmicament, amb un cost econòmic molt menys elevat. El punt de partida per al nou model era: garantir el dret a la informació de totes i tots els ciutadans de L’Hospitalet, i també garantir el lloc de treball de tots els treballadors contractats per l’empresa municipal La Farga, amb els quals l’Ajuntament tenia responsabilitat directa.

El nou model compleix els dos objectius principals, recollint també la majoria de les aportacions dels professionals que han participat en el procés de discussió de la reformulació del model i dels ciutadans i entitats que, durant aquests mesos, han anat expressant la seva opinió.

A l’octubre veurà la llum una nova manera d’estar informats del que succeeix a la ciutat. Un nou model que avança fermament mirant cap al futur, adaptant-nos a les tendències de cap a on evoluciona la informació fent d’internet el canal principal. Per això es potencia el Digital-h com una plataforma molt més completa, àgil i instantània, amb més actualitzacions de la informació diària que genera la nostra ciutat i integrant-hi els continguts de la televisió, la ràdio i el Diari.

Som conscients que tota la població no té internet i amb el nou format evitem que la fractura digital sigui un problema i facilitem que tothom pugui estar informat del que passa a la ciutat. Per això també es podrà seguir la televisió i la ràdio per la TDT. Cada dia hi haurà un informatiu a la televisió íntegrament de notícies de L’Hospitalet que es repetirà diverses vegades al dia. A més hi haurà una agenda cultural i informació i reportatges sobre el teixit associatiu.

L’Hospitalet és un formiguer d’esdeveniments esportius. La ràdio agafarà protagonisme els caps de setmana amb les retransmissions esportives en directe alhora que també es farà ressò de l’actualitat de l’esport de la ciutat.

És cert que aquest model és diferent al que hi havia abans, però aquesta proposta és només un punt de partida. Hem reduït el 50% el pressupost que tenien els mitjans de comunicació a finals d’any (un estalvi de 2 milions d’euros) que suposa un gran esforç col·lectiu per a tota la ciutat. La voluntat i el meu compromís és seguir treballant, amb la col·laboració dels professionals de la informació, a la recerca de noves fórmules per anar ampliant l’oferta i que els mitjans de comunicació tornin a créixer sota criteris de qualitat i d’interès ciutadà però d’una forma més sostenible.

 

Us deixo l’enllaç a la nota de premsa de l’ajuntament amb els detalls de com seran els nous mitjans de comunicació i les etapes a cobrir fins que l’octubre vegin la llum.

 

 

Els nous mitjans de comunicació de L’Hospitalet was last modified: maig 23rd, 2012 by Núria Marín

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>