Competitivitat per guanyar el futur

La realitat de L’Hospitalet és molt dinàmica. Fa unes dècades L’Hospitalet era una ciutat a l’ombra de Barcelona i ara és una nova centralitat referent a l’àrea metropolitana i a Catalunya.

L’objectiu que ens vam marcar d’impulsar una economia forta i diversificada ja dóna fruits. El Districte Econòmic de L’Hospitalet, amb la plaça d’Europa, la Fira a Granvia L’H i el BiopoL’H, avui és un dels pols d’atracció econòmica més importants del país.

Això és resultat d’una aposta clara i decidida per guanyar competitivitat, de cercar negocis de futur, amb valor afegit, que es basin en la innovació, la tecnologia i la formació com a element clau del seu progrés.

En temps de crisi, les empreses amb més futur són aquelles que pensen en l’exportació, i per poder penetrar en els mercats estrangers, cal competir en igualtat de condicions amb les grans potències mundials, amb gent altament qualificada i amb un producte avançat.

Les exportacions s’estan convertint en motor econòmic i a L’Hospitalet no ens quedarem enrere. Això és economia real i no financera. De les més de 1.000 empreses amb més de 5 treballadors que hi ha a la nostra ciutat, el 13,7 % són exportadores, un punt i mig per sobre de la mitjana catalana.

Aquestes dades, que exposava fa pocs dies en una conferència a L’Hospitalet el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, són una gran notícia, ja que en aquests moments són precisament les empreses exportadores les que creen ocupació. La internalització de les empreses és vital per assolir l’exportació i la competitivitat.

Un dels principals reptes de l’exportació és apropar a les petites i mitjanes empreses de la nostra ciutat l’accés al finançament. Això, juntament amb el desenvolupament en termes de R+D+i i de formació, ha de consolidar-nos en el camí de la recuperació econòmica.

La localització i les connexions que té la nostra ciutat, l’empenta del teixit empresarial i el creixement continu de la plaça d’Europa i el BiopoL’H, ens indica que L’Hospitalet està ben situada per guanyar el futur.

Article publicat al setmanari El Far el 10/12/10

Competitivitat per guanyar el futur was last modified: mar 3rd, 2011 by Núria Marín