Catalunya necessita un L’Hospitalet potent

Aquest matí m’he reunit al Palau de la Generalitat amb el president Mas per parlar dels reptes de present i futur per a L’Hospitalet i per a Catalunya. Nosaltres, com a segona ciutat més important de Catalunya, tenim molt a dir i a aportar, però també esperem la col·laboració activa de la Generalitat per seguir impulsant els nostres projectes de ciutat i de país.

Hem parlat dels reptes que suposa la transformació urbana i el desenvolupament econòmic, l’educació, la seguretat, els serveis socials i la sanitat.

En un àmbit local li he demanat més recursos i autoritat en matèria de seguretat. Cal avançar en una major eficiència policial, en una major coordinació entre cossos policials i una millor actuació preventiva. Els ajuntaments som els que millor coneixement tenim del que passa en el nostre territori. És lògic que nosaltres, en determinats àmbits d’actuació, vulguem tenir l’autoritat suficient i necessària per poder millorar la seguretat als nostres carrers.

També hem parlat dels grans èxits que hem aconseguit com a ciutat en els últims anys. El Districte Econòmic, la Fira de Barcelona Granvia L’H, el BiopoL’H, la llei de barris… De l’important que són per al país aquests projectes i de l’important que és també el soterrament de les vies de rodalies i la finalització de la Línia 9 de metro.

L’Hospitalet vol una Catalunya forta, motor d’Espanya i d’Europa. Però estic convençuda que perquè això passi, Catalunya necessita un L’Hospitalet potent, amb idees i amb projectes de futur. Que L’Hospitalet sigui motor de Catalunya depèn de nosaltres, però també de la voluntat del conjunt de Catalunya i de la col·laboració entre les diferents administracions.

Per difícil que sigui la situació, li he transmès que no es pot reduir la qualitat dels serveis públics en tres àmbits fonamentals per a la ciutadania com són l’educació, la sanitat i els serveis socials.

L’educació és una aposta de futur, sense uns ciutadans formats no hi ha possibilitat de progressar, no hi ha possibilitat de ser competitius. L’educació pública de qualitat ens ofereix igualtat d’oportunitats.

Crec en el sistema públic i universal de salut. En les últimes dècades, del que més orgullosos ens podem sentir és de la millora en la qualitat dels serveis sanitaris. Ens ha costat molt esforç arribar als nivells que tenim, però considero que encara queda molt per avançar. Per això no podem fer passes enrere.

Els serveis socials, en èpoques de dificultats, és quan més valor han de tenir. Ningú no pot caure de la xarxa social que hem construït al llarg dels anys de democràcia. Els ajuntaments estem cada vegada assumint més competències amb menys recursos. Aquesta situació ha de ser atesa per les diferents administracions. Els ajuntaments som l’administració més propera als ciutadans però al mateix temps som la que menys recursos tenim, per això és important la implicació de tothom.

Per guanyar amb garanties un bon futur és molt important la col·laboració i el treball conjunt per tirar endavant aquests projectes beneficiosos per a L’Hospitalet, beneficiosos per a Catalunya i sobretot per a la ciutadania. Aquest és l’oferiment i les reflexions que he volgut fer al president de la Generalitat per avançar com a ciutat i com a país. Des dels municipis tenim molt a dir en la construcció del nostre país i en el futur de progrés pel qual treballem, dia a dia, des de les diferents administracions.

Catalunya necessita un L’Hospitalet potent was last modified: juny 29th, 2011 by Núria Marín

2 thoughts on “Catalunya necessita un L’Hospitalet potent”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>