Can Colom, un equipament per a la igualtat.

Si fa tres setmanes fèiem la jornada de portes obertes a Can Riera, centre de recuperació de la memòria històrica a L’Hospitalet, no menys significatiu és la jornada de portes obertes que es realitza aquest matí a Can Colom, a Santa Eulàlia. Una nova mostra de recuperació del nostre patrimoni històric i arquitectònic.

Aquesta masia dels segles XVIII – XIX acull des de l’estiu passat el Centre d’Atenció a la Dona (CAID). Aquesta jornada s’emmarca dins de les activitats commemoratives del Dia Internacional de la Dona, de la qual vaig escriure el dimarts un post en aquest blog, i coincideix amb el 25 aniversari de la posada en marxa de les polítiques municipals per a la igualtat d’oportunitats entre dones i homes.

Des de la seva creació, el 1986, el CAID ha dut a terme una important tasca pel que fa a les polítiques per a la igualtat. Ha estat i és un centre pioner i de referència pel que fa al treball a favor de la dona. Només l’any 2010, es van atendre més de 3.500 dones, de les quals 500 eren noves usuàries.

El Pla Municipal de la Dona desenvolupa accions amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les dones i del seu entorn, fomentant un model de convivència social basat en la no discriminació i l’eradicació d’estereotips sexistes. En aquest sentit, l’educació té un paper molt important, amb la intervenció, a parts iguals, de família i escola, encaminada a la consideració de totes les persones per igual, sense distinció de sexes.

Amb el trasllat el passat mes de juliol dels serveis destinats a les dones a Can Colom hem pogut ampliar el catàleg de serveis del Pla Municipal de la Dona i millorar les condicions d’atenció a les dones.

A L’Hospitalet volem seguir treballant activament en la lluita contra la desigualtat de gènere i seguirem promovent polítiques i accions per garantir la igualtat d’oportunitats en tots els nivells. Can Colom és només una petita mostra de la nostra voluntat en la lluita per la igualtat d’oportunitats.

 

Can Colom, un equipament per a la igualtat. was last modified: mar 12th, 2011 by Núria Marín

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>