Camions de recollida d’escombraries més silenciosos

Aquest mes entra en funcionament la fase de recollida de residus de la nova contracta de neteja a L’Hospitalet, que té com a objectiu que la ciutat presenti un aspecte més net i agradable.

El desplegament del servei de la nova contracta va començar el mes passat amb la posada en marxa dels elements de neteja viària als carrers de la ciutat i durant els darrers dies heu vist com està canviant la imatge dels camions i del personal de neteja.

Des d’aquesta setmana  els canvis seran més visibles ja que es comencen a substituir també els contenidors i els camions de recollida d’escombraries. Hem començat per La Florida però ben aviat hi seran a tots els barris.

Quan estiguin tots els nous contenidors desplegats , tindrem cinc contenidors en filera: un per a cada deixalla. N’hi haurà un de marró per a orgànica i, un altre de gris, per a deixalles o resta. Després tindrem els contenidors de paper i cartró (de color blau), el d’envasos ( de color groc) i el de vidre (de color verd).

Fins ara, deixàvem en el mateix contenidor,a banda i banda, la bossa amb orgànica i la bossa de rebuig. Amb els nous contenidors això desapareix i disposarem de contenidors separats. S’ha decidit així per garantir una matèria orgànica de més qualitat, sense diferents tipus de deixalles. Recordeu: les restes orgàniques han d’anar a part.

I això requereix que fem la separació de les escombraries des del primer moment, a casa. Us faig una crida per continuar fent aquest petit esforç de tenir una galleda diferenciada per a la matèria orgànica. Cal que tots col·laborem en el reciclatge. Petits gestos com aquest fan molt per millorar el medi ambient.

Amb la nova contracta hi hauran 4.350 contenidors, 1.000 més que fins ara. Esperem que amb aquest augment i amb els nous contenidors, deixem de veure les capses de cartró fora de lloc.

Finalment, els vehicles de neteja són més ecològics, ja que fan servir el gas com a combustible principal i, a més, són més silenciosos. Comptarem amb 21 camions de recollida nous.

Us haig de dir que el nou pla de neteja s’ha dissenyat d’acord amb l’actual ús de l’espai públic, de manera que es pugui donar una resposta ràpida i eficaç davant qualsevol eventualitat. Cada dia laborable hi ha al carrer unes 170 persones netejant la ciutat.

Però tot aquest dispositiu de neteja i de recollida de residus no serà suficient sense la col·laboració de tots vosaltres. Necessitem la col·laboració ciutadana per gaudir d’una ciutat neta.

L’Hospitalet ben net! Amb tu és un fet.

Camions de recollida d’escombraries més silenciosos was last modified: mar 4th, 2011 by Núria Marín

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>