Agents Cívics, una eina per millorar la convivència

Ja fa tres anys que va començar el programa dels “Agents cívics” i, des de fa unes setmanes, es poden veure novament per tots els barris de la ciutat les parelles d’agents amb els distintius fluorescents. En l’última edició del Diari de L’Hospitalet hi ha un article que parla sobre les mesures per garantir un estiu més cívic a la ciutat (us deixo l’enllaç)

Els agents cívics estaran patrullant fins al 16 d’octubre, durant el període d’una utilització més intensiva de l’espai públic, i conseqüentment, en uns mesos on hi ha més possibilitats que es cometin més faltes per incivisme a la via pública.

Les seves funcions no són altres que detectar possibles incompliments de l’Ordenança del civisme i la convivència, informar sobre les conseqüències que se’n derivin i oferir alternatives correctes al comportament del ciutadà, vetllar pel bon ús dels espais públics i facilitar així la bona convivència, detectar sobre el terreny conflictes que puguin afectar la convivència i que requereixin una actuació específica per part dels serveis municipals o de la Guàrdia Urbana.

En cap cas la seva competència és sancionar, la seva missió és informar, anticipar-se i orientar la ciutadania. Amb els agents cívics el que volem a L’Hospitalet és millorar el comportament dels ciutadans i ciutadanes per gaudir tots d’un espai públic de qualitat.

L’ajuntament té entre les seves prioritats posar les eines necessàries per millorar la ciutat, els agents cívics i la millora de l’equipament de la guàrdia urbana (aquesta setmana s’han presentat 19 nous vehicles) són clars exemples, però cal tenir present que cada un de nosaltres individualment hem de contribuir. Si no tirem papers a terra, la ciutat estarà més neta. Per això us demano la vostra col·laboració per fer de L’Hospitalet una ciutat més amable.

 

 

Agents Cívics, una eina per millorar la convivència was last modified: juny 22nd, 2011 by Núria Marín

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>