Seguretat, convivència i civisme

Una societat avançada és una societat que vetlla pel benestar de les persones i treballa perquè tothom tingui accés als serveis socials. Per això, L’Hospitalet s’està transformant pensant en les persones que hi vivim. L’important treball de planificació i el consens ciutadà han donat com a resultat un espai urbà que tots podem gaudir, on la qualitat de vida ha millorat substancialment, i que ha incrementat, també, les possibilitats de realització personal.

Durant aquest procés de transformació, L’Hospitalet s’ha caracteritzat perquè ha posat en relleu l’espai públic. La construcció dia a dia de la ciutat requereix l’esforç i la complicitat de tothom, ningú no té la recepta màgica i menys en temes tant importants i que ens afecten a tots. Però aquesta tasca de millorar la percepció de seguretat dels nostres carrers i les nostres places no només s’ha d’abordar amb mesures de vigilància. Hi ha també actuacions urbanístiques com la millora d’enllumenat i d’altres de relacionades amb els serveis municipals, com la neteja, que incideixen en una millora general de l’espai que tots compartim, i que continuaré potenciant.

 

Treballar sobre el terreny, coordinar els cossos de seguretat, incrementar els agents i els recursos, convertir-los en una veritable policia de proximitat als carrers, al costat de la gent, en programes d’intervenció amb els centres educatius, als eixos comercials, al costat de les entitats i dels representants veïnals, s’ha perfilat com un sistema més eficaç i eficient per garantir la bona convivència i la seguretat als barris.

Però en qüestions de seguretat i civisme, a vegades les nostres competències legals es queden curtes, i llavors no dubtaré a demanar-ne de noves o que es reformin. Ja ho hem fet per combatre la venda d’alcohol a la nit, per castigar la multireincidència en els delictes o per penalitzar l’incivisme.

Faré tot el que calgui per mantenir i millorar els programes que assegurin la igualtat d’oportunitats. Però, alhora, seré inflexible a l’hora de garantir la igualtat de drets i deures i la vigència, igual per a tothom, de les ordenances policials i fiscals. Això és imprescindible per assegurar i mantenir la convivència, que ens és essencial com a persones i com a ciutadans.

L’espai públic que defenso és aquell en el qual, en condicions de llibertat i igualtat, tots els ciutadans i totes les ciutadanes podem exercir els nostres drets i posar en comú unes regles de joc per a l’exercici dels deures de la convivència.


Vull governar l’espai públic amb fermesa
, per això no toleraré els sorolls molestos, l’ocupació incívica de l’espai públic o les festes improvisades al mig del carrer amb begudes alcohòliques incloses que provoquin molèsties i sensació d’inseguretat als veïns. L’esbarjo d’uns no ha de significar un perjudici per a uns altres, perquè la bona convivència i el civisme són una qüestió de tots i totes i amb un petit esforç i la col·laboració de tothom aconseguirem mantenir L’Hospitalet que desitgem.

L’espai públic és l’essència i l’ànima de L’Hospitalet. La ciutat comença en allò que compartim, en el que ens és comú, l’espai públic. En uns moments d’especial dificultat com els que vivim ara és quan més es posa en evidència la necessitat de tenir cura de l’espai públic. I precisament per això em refermo en la meva aposta per un espai públic de qualitat, que sigui garantia de la llibertat que tenim a la nostra ciutat.

 

Seguretat, convivència i civisme was last modified: febrer 10th, 2015 by admin