A L’Hospitalet lluitem contra la pobresa energètica

far-2012-300x225

Article  publicat a El Far.Cat el 08/01/2016

A L’Hospitalet lluitem contra la pobresa energètica

Amb l’arribada dels mesos d’hivern, l’Ajuntament de L’Hospitalet intensifica la campanya per posar a l’abast de les persones que no poden pagar els rebuts d’aigua, gas i electricitat un fons de més de 800.000 euros procedents de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i simplifica els processos per accedir-hi. L’objectiu és impedir la interrupció i la baixa dels subministraments bàsics a aquestes persones.

Un pla amb el que volem arribar més i millor a la ciutadania que ho necessiti i que simplifica els procediments municipals per beneficiar-se de les ajudes econòmiques. Un cop més som els ajuntaments els que estem al costat de les persones. De moment, els governs de l’Estat i de la Generalitat no han destinat diners contra la pobresa energètica; però sí, l’AMB i hem d’aprofitar-los per ajudar les famílies més vulnerables.

Per tal de detectar els casos de pobresa energètica, els serveis socials de l’Ajuntament realitzen una acció proactiva a través dels serveis de teleassistència, atenció domiciliària i de menjador a domicili.

Un pla de mesures que s’adreça especialment a dos col·lectius: la gent gran i les persones o famílies en situació de vulnerabilitat. Precisament, per informar d’aquestes ajudes a les persones de més edat, s’han fet en el darrer mes xerrades informatives en els casals de la ciutat. En aquests tallers informatius, tècnics municipals han explicat els criteris i la documentació per accedir als ajuts econòmics, nocions bàsiques per entendre millor algunes factures de subministraments i mesures pràctiques per reduir-ne l’import.

Al mateix temps, demanem la coresponsabilitat social de les empreses de serveis de llum, aigua i gas perquè, per dignitat, s’impliquin en la resolució del problema i dediquin una part dels seus beneficis a assumir part dels impagaments producte de situacions d’emergència social.

La lluita contra la vulnerabilitat, la pobresa i l’exclusió social és la nostra prioritat i l’accés als subministraments bàsics és un dret dels nostres veïns i de les nostres veïnes. Cal que tots i totes ens impliquem.

A L’Hospitalet lluitem contra la pobresa energètica was last modified: gener 8th, 2016 by Núria Marín

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>