És l’hora de fer xarxa empresarial

Aquests darrers anys s’han fet realitat una sèrie de projectes molt emblemàtics, que han significat una transformació de la ciutat en els àmbits econòmic, social i urbanístic.

M’estic referint al recinte de Fira de Barcelona Granvia L’Hospitalet, a la Ciutat de la Justícia, a la creació del Districte Econòmic o a la ubicació d’importants empreses a l’eix de la Granvia que han escollit la ciutat com a plataforma de la seva activitat estratègica, atretes pel creixement de L’Hospitalet, la facilitat en l’accés per diverses vies de comunicació i la disposició de recursos humans qualificats.

Aquest canvi sobretot és visible a l‘entorn de la plaça d’Europa, on, en només dos anys, s’ha aconseguit una ocupació del 50% i ha atret 12 grans companyies perquè hi instal·lin les seves oficines. A més, hi ha altres empreses que preveuen d’instal·lar-s’hi properament.

En aquest sentit, l’Ajuntament, la delegació de la Cambra de Comerç a L’Hospitalet i l’Associació d’Empresaris de L’Hospitalet i el Baix Llobregat (AEBALL) unim forces i treballem plegats amb l’objectiu d’aprofitar la instal·lació d’aquestes grans empreses al Districte Econòmic perquè siguin un revulsiu per a la ciutat i beneficiïn la petita i mitjana empresa de L’Hospitalet amb el seu impacte.

És evident que quan una gran empresa s’ubica en un territori, en aquest cas L’Hospitalet, està oferint noves oportunitats de negoci a les petites i mitjanes empreses que ja hi estan instal·lades.

Aquest és precisament l’aspecte que creiem important desenvolupar en aquests moments: fer que les potencialitats de les grans empreses nouvingudes generin encara més activitat a la nostra ciutat i provoquin un efecte multiplicador.

L’Hospitalet té un teixit econòmic molt diversificat i crec en la complementarietat d’empreses de gran dimensió amb la petita i mitjana empresa.

Per tot plegat aquest matí hem realitzat la primera jornada de Networking Empresarial a L’Hospitalet, amb la participació d’un centenar d’empreses. Aquest és un moment òptim per crear sinèrgies entre agents locals. Tinc el convenciment que, sumant esforços i intercanviant coneixements, aconseguirem més i millors resultats, com ara enfortir i mobilitzar els empresaris i empresàries del municipi i generar noves oportunitats de negoci a L’Hospitalet.

 

És l’hora de fer xarxa empresarial was last modified: abril 4th, 2011 by Núria Marín

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>